Foto: Google Maps

26 grupper konkurrerer om Adamstuen

26 grupperinger av arkitekter, rådgivere og utviklere ønsker å være med på å forme utviklingen av statens eiendommer på Adamstuen i Oslo når veterinærmiljøene flytter til Ås i 2020.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider onsdag.

Statsbygg arbeider på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet med etterbruk og eventuelt salg og makeskifte av statens eiendommer på Adamstuen i Oslo.

Den store statlige byggherren har lyst ut oppdraget om å utarbeide fire parallelle mulighetsstudier for ny bruk og byplangrep for området.

Hele 26 grupperinger av arkitekter, rådgivere og utviklere har, ifølge pressemeldingen på statsbygg.no, meldt seg på i anbudskonkurransen om å få oppdragene. Grupperingene består i hovedsak av norske firmaer, samt noen danske og svenske arkitektfirmaer.

– Det er flott at det er så stor interesse for oppgaven og området. Blant tilbyderne finnes mange firmaer med bred erfaring med stedsutvikling. Videre har teamene styrket seg med andre rådgivere innen ulike fagfelt. Vi håper derfor på å få gode forslag til hvordan Adamstuen skal utvikles og formes, sier prosjektleder Jorleif Jørgenvåg i Statsbygg.

Statsbygg planlegger å tildele oppdragene i slutten av oktober, heter det i pressemeldingen.