Illustrasjon: Statens vegvesen

Consto bygger ny adkomst til havne- og industriområdet i Breivika

Consto Anlegg Nord signerte onsdag 4. oktober kontrakt med Statens vegvesen for bygging av ny adkomst til havne- og industriområdet i Breivika i Tromsø.

Anleggskontrakten har en verdi på cirka 76 millioner kroner eks mva.

- Vi er glade for at vi har fått en erfaren entreprenør som er god på anlegg, sa regionvegsjef i vegvesenet, Torbjørn Naimak, og la utdypende til, - Det var stor interesse for denne jobben, både fra lokale entreprenører og de større nasjonale aktørene.

Det var i september, under anbudsåpningen, det ble klart at Consto lå best an i konkurransen med fem andre anbydere. Ifølge Consto Anleggs nordnorske sjef, Svein-Erik Løvli, blir det oppstart allerede i slutten av oktober med beregnet byggetid på to år.

Kontrakten omfatter å bygge ny firefelts vei, rundkjøring, sykkelvei og fortau, nord for sykehuset i Breivika i Tromsø.

Om hensikten med prosjektet skriver Statens vegvesen: Siktemålet er å bedre adkomsten til havnen i Breivika, et knutepunkt for transport i nord, som er sentralt for næringsutviklingen i området.

Firefelts veg med kollektivfelt gir bussen bedre framkommelighet, mens egen gang- og sykkelveg gjør det tryggere og raskere for myke trafikanter. Støyskjermer gir bedre bomiljø på Gimle.