Foto: Pöyry

Pöyry godt fornøyd med Condotte-samarbeid på Follobanen

Pöyry Norway har nå jobbet i to år med Condotte på Follobanen. - Vi er godt fornøyd med samarbeidet på prosjektet, sier Jon Julsen, administrerende direktør for Pöyry Norway AS.

Han mener Condotte har fått ufortjent mye negativ publisitet i sitt arbeid i forbindelse med Follobanen, og at de har høstet positive erfaringer gjennom samarbeidet. 

Pöyrys ingeniører har vært lokalisert ved Condottes prosjektlokaler i Oslo siden begynnelsen av oktober 2015.

- Follobaneprosjektet har stor grad av kompleksitet, og vi har levert prosjekteringstjenester innen flere disipliner relatert til rådgivende ingeniørtjenester innen utforming av berggeologi, jernbaneutforming, bortledning av grunnvann, MEPs og BIM-ledelse. Pöyrys ingeniører og spesialister i Oslo har sammen med resten teamet fra Condotte har hatt rollen som koordinator mellom prosjektering på den ene siden og konstruksjon, kvalitet, innkjøp, HMS-styring på den andre. Dette bindeleddet er nøkkelen til suksess i denne typen EPC-kontrakt, sier Julsen i en melding fra selskapet.

Pöyry har jobbet på begge Condotte-kontraktene på Follobanen (drill & blast og Oslo S Civil) med Condotte og Bane Nor.

- I et så omfattende prosjekt har alle aktører i samarbeidet lært at selv om vi i utgangspunktet har hatt ulike tilnærminger til løsninger og ulike synspunkter, ender vi opp med nye ideer, gode løsninger, økt merverdi og besparelser til Bane Nor, mener Julsen.

Han mener Follobane-jobbene, som er en del av et av de største infrastrukturprosjektene i Norge, har vært utfordrende, men spennende.

- Godt samarbeid er suksessfaktoren for prosjektene. Det har vært utfordringer underveis, men disse er løst på en god måte, mener han.