CRB-direktør Michel Bohren (til venstre) og Lars Chr. Fredenlund, administrerende direktør i CoBuilder. Foto: CoBuilder

CoBuilder med samarbeid for digitalisering av den sveitsiske byggenæringen

CoBuilder har inngått et samarbeid med den sveitsiske rådgiverbedriften CRB.

Det srkiver CoBuilder i en pressemelding mandag.

Den Basel-baserte rådgiveren CRB har, ifølge pressemeldingen, planlagt å implementere CoBuilders egenutviklede metode for strukturering og digitalisering av produktdata. Product Data Templates (PDT) er utviklet av CoBuilder, og skal ved bruk av nasjonale eksperter godkjennes slik at de danner grunnlaget for en Sveits-spesifikk kontekst, skriver CoBuilder.

Gjennom CoBuilders goBIM-plattform, skal sveitsiske byggevareprodusenter få tilgang til sveitsiske PDT’er for å kunne lage standardbaserte strukturerte produktdata til distribusjon videre i verdikjeden.

– God kommunikasjon og samhandling er viktige utgangspunkter for en vellykket digitalisering. I vårt arbeid med næringen i Norge og Storbritannia har vi sett at god samhandling baseres på god kommunikasjon. Kommunikasjon mellom aktører og mellom programvare, format, struktur og språk er viktig for etablering av en felles forståelse og en felles kontekst. For eksempel er det særlig viktig med språk i Sveits som er et flerspråklig land med et flerspråklig marked, sier Lars Chr. Fredenlund, administrerende direktør i CoBuilder.

– CRB har utviklet en database med felles terminologi for industrien samt standarder for kostnadsoverslag og anbudsinnlevering. CoBuilder har etablert seg som eksperter i standardisering og oversettelse av produktdata, så vi forventer en vellykket utvikling av en plattform for digitalisering og distribusjon av produktdata på tysk, fransk og italiensk, uttaler CRB-direktør Michel Bohren i pressemeldignen.

Avtalen mellom coBuilder og CRB omfatter også integrasjon av standardiserte verktøy for angivelse av datakrav fra byggherrer og entreprenører, heter det i pressemeldingen.