Rockwool investerer i Sverige

Steinullprodusenten Rockwool kjøper opp 180.000 kvadratmeter tomteareal i Sverige med planer om å starte lokal produksjon for å betjene det svenske markedet.

Det skriver konsernet i en pressemelding mandag.

Tomtekjøpet er gjort i den østsvenske kommunen Eskilstuna, omtrent 100 kilometer fra Stockholm, og signering skjer allerede neste uke. Rockwool skriver i meldingen at de ønsker å være forberedt på å dekke en stadig økende etterspørsel etter steinulløsninger på det svenske markedet.

I februar i år offentliggjorde Rockwool intensjonen om å investere i USA, Romania og Sverige.

– I Rockwool-konsernet har vi 80 års erfaring med produksjon av ikke-brennbar steinull, som er materialet alle våre løsninger er basert på. Med denne investeringen sikrer vi at vi også i fremtiden kan dekke den stadig økende etterspørselen etter steinulløsninger på det svenske markedet, uttaler senior vice president i Rockwool, Henrik Frank Nielsen.

I dag forsyner det svenske salgskontoret kundene sine med produkter som er produsert ved fabrikkene i Danmark og Norge.

Tomteoppkjøpet i Sverige er, ifølge pressemeldingen, et uttrykk for aktsom planlegging, og skal ruste konsernet for å skape mer vekst. Arbeidet med å innhente nødvendige tillatelser starter derfor umiddelbart, slik at alle forberedelsene er på plass når konsernet beslutter å investere ytterligere, skriver de.

Rockwool har de siste årene investert i eksisterende og fremtidige produksjonsanlegg. I tillegg til Polen, Nederland og USA investerte steinullprodusenten så sent som høsten 2015 i en ny produksjonslinje ved én av sine to fabrikker i Danmark. I juli 2017 startet konsernet produksjonen ved en ny fabrikk for akustiske himlingsplater i USA. Konsernet er også i ferd med å bygge en ny fabrikk i West-Virginia, der produksjonsstart er planlagt til 2020.