Norske Symetri Collaboration kjøper svenske Apricon

Symetri Collaboration har kjøpt det svenske programvareselskapet Apricon.

Steinar Svinø

Symetri Collaboration har kjøpt programvareselskapet Apricon. Det svenske selskapet har utviklet et skybasert verktøy for effektiv prosjektkommunikasjon og dokumenthåndtering i byggeprosjekter. De har 9 medarbeidere og omsetter for cirka 10 millioner svenske kroner i året. Oppkjøpet er en viktig del av Symetri Collaboration sin satsning mot å ta posisjonen som markedsledende leverandør av samhandlingsløsninger for byggeprosjekter også i Sverige.

- Apricon og Symetri Collaboration passer sammen som hånd i hanske. Vårt mål er å være markedsleder også i Sverige. Interaxo er allerede godt posisjonert som en av de mest brukte samhandlingsløsningene i byggebransjen i Sverige. Sammen med Apricon styrker vi vår posisjon ytterligere og blir et kraftsentrum for økt vekst, sier administrerende direktør Steinar Svinø i Symetri Collaboration AS i en pressemelding.

Apricon har lang erfaring fra byggebransjen og har siden etableringen i 2004 basert sitt tilbud på inngående kjennskap til byggebransjens mange kritiske prosesser. Selskapets tjenester benyttes av ledende byggherrer, entreprenører, prosjektører og prosjektledere – i Sverige og internasjonalt.

- Apricon gir oss en leveranseorganisasjon med spesialkompetanse fra bransjen. De har et godt renommé og høy tillit i markedet. Vi ser virkelig frem til realiseringen av dette oppkjøpet, og den verdi det vil bringe til kundene i form av flere og bedre produkter og løsninger, sier Svinø.

Selskapet blir en del av Symetri Collaboration AB, som også inngår i Addnode Groups forretningsområde Design Management.