Kick-off for «Brukergruppe Infrastruktur» på Bygg Reis Deg

Selv om selve oppstartsmøtet for buildingSMARTs «Brukergruppe Infrastruktur» ikke arrangeres før 16. november, vil de allerede på Digital Arena under Bygg Reis Deg arrangere kick-off for den kommende brukergruppen.

«Digital Arena» er en del av «Det Norske Byggemøtet» og består av et 200 kvadratmeter stort aktivitetsområde kalt Den Digitale Byggeplass.

– På området skal vi ha en rekke Show&Tell-innslag og mange eminente foredrag fra bransjeledende mennesker i vårt eget seminarrom. Det vil bli demonstrert grensesprengende løsninger, splitter nye arbeidsprosesser og vi vil gjøre vårt ytterste for å lyse opp veien for vår nærings «digitale bidra til å vise vei i ‘Det Digitale Skiftet’ i bygg, anlegg og eiendomsbransjen, sier Bård Krogshus i BIM Verdinettverk i en pressemelding.

Blant en rekke viktige konferanser, seminarer og foredrag, har Digital Arena tatt en posisjon for å synliggjøre, utdype og skyve framover den pågående digitaliseringen av BAE-næringen.

– Med denne kick-offen håper vi å kunne etablere et godt grunnlag og en felles forståelse for hvilke utfordringer buildingSMART Norges «Brukergruppe Infrastruktur» står ovenfor og hva gruppen skal sysle med etter oppstarten 16. november. I løpet av kick-offen vil vi derfor blant mye annet ta nærmere titt på statusen for det pågående standardiseringsarbeidet innen GIS/BIM, nasjonalt og internasjonalt, rette fokuset mot hva som skjer med det kommende formatet IFC5 for vei, bane, bru, tunnel, se på hva som gjøres i næringen i dag og hva som mangler. I Norden, Europa og resten av verden, sier Anstein Skinnarland, daglig leder i buildingSMART Norge.