Illustrasjon: Arkitema ArchitectsIllustrasjon: Arkitema ArchitectsIllustrasjon: Arkitema ArchitectsIllustrasjon: Arkitema Architects

Arkitema og ÅF vant stor skolekontrakt i Trondheim

Arkitema Architects og ÅF Engineering har vunnet konkurransen om ombygging og utvidelse av Tiller videregående skole sør for Trondheim.

Det skriver Arkitema Architects i en pressemelding denne uken.

Skolen skal utføres i tre med solcellepaneler på taket. Prosjektet på 19.500 kvadratmeter gir skoleplass til 800 studenter på en campus som, ifølge arkitekten, enkelt kan utvikles videre, og dermed gi plass til de 1.000 studentene som en forventer på skolen i 2030.

– Nye Tiller VGS skal være et nav for kreativitet, tverrfaglig kunnskapsdeling, kultur og fellesskap. Vi har i vårt forslag lagt vekt på skolen som et identitetsskapende anlegg, en campus som fungerer som et naturlig møtested for elever og det lokale nærmiljøet, både i og utenfor skoletid. Tiller VGS har potensial til å bli et slikt tyngdepunkt i lokalsamfunnet, et samlingspunkt for fellesskap, læring og aktivitet. I utbygging av den nye skolen ligger en mulighet for ikke bare å fornye skolen, men også for å gi lokalsamfunnet et samlingssted, uttalerr Astrid Charlotte Seeberg, forretningsområdesjef i Arkitema Architects.