Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Bonava kjøper tomt til boligutvikling

Bonava har nettopp gjennomført sitt første salg av leiligheter til utleie, og kjøper nå enda en tomt til utvikling

Salget av 70 utleieleiligheter på Sandsli er Bonavas første investorsalg, og utgjør en viktig milepæl for boligutvikleren.

– At vi nå har gjennomført det første investorsalget i Bergen er i tråd med Bonavas strategi for Norge, sier Torben Modvig, direktør for Bonava Norge og Danmark.

Kjøperen til investeringsprosjektet er en profesjonell boligutleier som har valgt å satse på nybygg. Det forventes byggestart i år og overlevering i første halvdel av 2019.

Med store akkvisisjoner på Askøy, Sandsli og Tine meieriet på Minde har Bonava de siste seks månedene kjøpt tomter til utvikling av til sammen cirka 1.100 boliger.

I sommer gikk Bonava i salg med sitt første boligprosjekt på Sandsli, og salget går over all forventning forteller Andreas Hovden.

– Vi ser en etterspørsel av leiligheter som tiltrekker seg forskjellige kundegrupper i området. Området legger til rette for de fleste livssituasjoner med nærhet til arbeidsplasser, gode skoler, Bybanen, innkjøpsmuligheter og aktiviteter, sier Hovden.

Torben Modvig er ikke i tvil om at det norske boligmarkedet er attraktivt for Bonava.

– Vi ser et stort potensiale i markedet, og vi opplever det som sunt og stabilt. Bare i 2017 har vi kjøpt byggeretter for cirka 112.000 kvadratmeter, og arbeidet med å utvikle organisasjonen i Bergen fortsetter, avslutter Modvig.