Illustrasjon: LPOIllustrasjon: LPOIllustrasjon: LPOIllustrasjon: LPO

LPO og IARK valgt for transformasjon av Schweigaardsgate 15

LPO arkitekter og IARK har vunnet parallelloppdraget om å transformere Schweigaardsgate 15 til et moderne flerbrukerbygg.

Det skriver LPO i en pressemelding på sine nettsider.

Med utgangspunkt i bygningens historikk skal LPO og IARK gjenskape Schweigaardsgate 15 som et travelt samlingspunkt sentralt i Oslo sentrum i samarbeid med Entra. Det vernede bygget, også kjent som den gamle tollboden, ligger mellom bussterminalen og Oslo S.

– Med utgangspunkt i forbildeprosjekter som for eksempel «Urban Deli» i Stockholm og «Chelsea market» i New York, ser vi for oss en første etasje tilrettelagt for servering med samhandlingsarenaer i tillegg til å være kontorenes inngangsparti, uttaler Andreas Kalstveit, arkitekt og prosjektansvarlig fra LPO arkitekter.

Med en ny glassfasade lagt utenfor de eksisterende konstruksjonene vil bygget, ifølge pressemeldingen, kunne tilbakeføres sin opprinnelige funksjon som markedshall med kontakt med gaten utenfor.

Alle etasjer med kontorer over bygulvet skal grense ut mot to luftige atriumskjerner med overlys fra store vindusflater i takkonstruksjonen.

Elisabeth Paus, interiørarkitekt og partner i IARK, har arbeidet mye med å tilrettelegge for fleksible planløsninger.

– Den videre organisering av funksjoner og leiearealer vil bli enkle og logiske, men moderne ut ifra arbeidsplassutforming, sier Paus.

Totalt er prosjektet på rundt 25.000 kvadratmeter.