Vest-Agder fylkeskommune ble i sommer dømt til å betale arbeidsfellesskapet NCC Repstad Anlegg 79,4 millioner etter uenigheter i forbindelse med byggingen av Vågsbygveien i Kristiansand. Nå er dommen anket. Arkivfoto.

NCC/Repstad Anlegg ble tilkjent 79,4 millioner - må gjennom ny rettsrunde

Vest-Agder fylkeskommune ble i sommer dømt til å betale arbeidsfellesskapet NCC/Repstad Anlegg 79,4 millioner kroner. Nå er dommen anket.

Det er Fædrelandsvennen som melder om konflikten som nå får et nytt kapittel i lagmannsretten.

– Jeg er oppgitt over anken. Vi må jo bli ferdige med denne saken. En ny runde i retten er sløsing med penger, sier administrerende direktør Mona Mortensen i Repstad Anlegg AS til Fædrelandsvennen.

Vest-Agder Fylkeskommune ble i juli dømt til å betale arbeidsfellesskapet NCC Repstad Anlegg 79,4 millioner kroner, eksklusiv moms, for arbeid i forbindelse med den ny Vågsbygdveien i Kristiansand.

– En tredel av dommen ankes, 27 av 60 enkeltsaker, opplyser Stig Berg-Thomassen i Statens vegvesen til Fædrelandsvennen. Han var prosjektleder for den nye Vågsbygdveien.

Arbeidsfellesskapet mener de har utført arbeid for 184,6 millioner kroner mer enn de fikk betalt for, skriver Fædrelandsvennen. Dette var også den opprinnelige summen som entreprenørfellesskapet saksøkte fylkeskommunen for, men summen ble senere redusert til 174,5 millioner.

Rettssaken, som kort fortalt har handlet om hvordan kontrakten skal tolkes, startet 17. januar i år og gikk over åtte uker i tingretten.

Fylkeskommunen ble dømt til å betale cirka 60 millioner av de 174,5 millionene. I tillegg kom lønns- og prisstigning, renter og moms. Det gjorde at beløpet endte på 79,4 millioner kroner, pluss moms, skriver Fædrelandsvennen.

Den opprinnelige kontrakten mellom partene var på 595,5 millioner kroner eksklusiv moms.

Prosjektet hadde en budsjettramme på 1,3 milliarder, og veien ble åpnet i juni 2014.