Har utviklet ny hurtigport

Siktek AS i Sandnes har utviklet en ny hurtigport i samarbeid med Innovasjon Norge og NorSea AS. 

Den nye speedgaten som er utviklet i Norge har fått navnet ScanGates Arctic.

ScanGates har nylig utviklet og solgt sine første egenutviklede hurtiggående foldeporter i Norge, og de er produsert lokalt i Rogaland.

– Design og konstruksjon av portene har vært nøye gjennomtenkt ned til minste detalj. Målet har vert å få utviklet en port som holder selv under tøffe værforhold som vi har langs kysten i Norge. Portene har en åpne/lukkesyklus på fra fem sekund, heter det i en pressemelding.

Aktørene bak satsingen har lang erfaring fra denne typen produkter.

– I 15 år har vi solgt, montert og hatt service på denne typen produkter i Norge, noe som har gitt oss verdifull erfaring som vi tok med oss inn i prosjektet som vi presenterte for Innovasjon Norge og NorSea AS. De tente på ideen vi hadde, og nå to år etter er de første portene levert og testkjørt med over 250.000 åpne/lukkesykluser sier daglig leder John Eirik Øvstebø.

– Porten har en unik løsning med et integrert styresystem innebygget i stolpen, noe som medfører at det ikke trengs et eksternt skap eller trekking av ekstra kabling. Vi leverer porten ut fra produksjonen ferdig montert og testet, helt klar for å heise på plass, legger han til.

Siktek AS har hovedkontor i Sandnes, og leverer også andre type porter, pullerter og gjerder