Illustrasjon av det nye studentbygget. Ill. Rodeo ArkitekterIllustrasjon av Campusområdet. Ill. Rodeo ArkitekterFabrikkanlegget i Ålesund. Foto: Karl Helge SkytterholmAdm. dir. Karl Johan Sunde. Foto: Øyvind EideDirektør Rolf Fagervoll. Foto:Torbjørn SandbakkBrødr. Sunde ble etablert i Ålesund i 1917 – da som leverandør av fiskeredskaper til fiskeflåten. Selskapet utviklet seg etterhvert til å bli landets største notbøteri.Fra fabrikken. Foto: Torbjørn SandbakkFra en leveranse til et veiprosjekt.

Brødr. Sunde gir 20 millioner til utvikling av universitetsbyen Ålesund

Brødr. Sunde AS markerer sitt 100-årsjubileum med å bidra til utvikling av universitetsbyen Ålesund.

Fredag 29. september 2017 signerer selskapet intensjonsavtale med SiT (Studentsamskipnaden), Ålesund Kommune og NTNU om et samarbeid rundt et nytt studentbygg som skal samle og løfte Campus Ålesund.

Den offisielle signeringen ble foretatt i forbindelse med Campus Ålesund sitt arrangement på Norsk Maritimt Kompetansesenter i Ålesund, fredag 29. september klokken 16.30.

Bidrar med 20 millioner
Brødr. Sunde AS er en stor produsent av ekspandert polystyren (EPS) med hovedkontor for Norge beliggende i Ålesund. Selskapet ønsker å være bidragsyter til utviklingen av studentmiljøet og Campus Ålesund – og bidrar med 20 millioner kroner til det nye studentbygget. Brødr. Sunde AS vil bli profilert i form av navngivning på det nye bygget.

– Ambisjonen for det nye studentbygget er et bygg som skal yre av studenter, liv og aktiviteter også utover vanlig studietid. Det skal være det ultimate møtepunktet og knutepunktet for studenter, ansatte og næringsliv på Campus Ålesund. Bygget er tenkt å inneholde studentboliger, kontorer, møterom og sosiale fellesarealer for studentorganisasjoner, konsertlokaler, treningsfasiliteter, kafé og forelesningsrom, som samlet vil utgjøre et studentsamfunn, heter det i en melding fra selskapet.

– Næringslivet på Sunnmøre er avhengig av å ha et godt universitetsmiljø som gjør at folk søker seg hit, og ikke minst blir værende her. Bygget skal være med på å levendegjøre resten av Campus Ålesund, og løfte Ålesund som en attraktiv universitetsby, sier Karl Johan Sunde, administrerende direktør i Brødr. Sunde.

Norsk industrihistorie
Brødr. Sunde ble etablert i Ålesund i 1917 – da som leverandør av fiskeredskaper til fiskeflåten. Selskapet utviklet seg etterhvert til å bli landets største notbøteri. På 1950-tallet startet selskapet med utviklingen av flottører i plast for å skape et produkt med bedre oppdriftsevne enn den tradisjonelle korken. I 1956 startet produksjon av ekspandert polystyren (EPS) også kjent under merkenavnene Sundolitt eller Isopor – med bruksområder som isolasjon i bygg og emballasje til matvarer, da spesielt til fersk fisk. Selskapet er i dag en ledende produsent av ekspandert polystyren i Skandinavia, med produksjon i 17 fabrikker i sek land, 450 ansatte og en omsetning i 2016 på 2,1 milliarder kroner.

Brødr. Sunde AS markerer sitt 100-årsjubileum i Ålesund 29. - 30. september med arrangement for ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Der blir det blant annet lansert ny bok om selskapet.