Daglig leder Øyvind Lindtun i Bjerk-Lind Bygg går fra Rygge til Svinesund i dag etter å ha tapt et veddemål med arbeidskollegaene. Her under en pit-stop på Råde. Foto: Priva

Da Norge knuste VM-favorittene måtte entreprenørsjefen gå til fots til Sverige

VM-kampen mot Frankrike i fjor gikk Norges vei, men veddemålet med arbeidskollegaene har kostet daglig leder i Bjerk-Lind Bygg AS, Øyvind Lindtun, en gåtur fra Oslo til Svinesund med både svette, gangsperre og gnagsår.

Det var få som turte å tro på det: At Norge skulle herje med de franske verdensstjernene i håndball og spille seg til en semifinale i VM på franskmennenes bekostning.

Øyvind Lindtun hadde i alle fall ikke trua, og inngikk det skjebnesvangre veddemålet med sine arbeidskamerater før den historiske VM-bragden fra 2016:

– Om Norge vant skulle jeg gå fra kontorlokalene på Ryen til Svinesund, sier Øyvind Lindtun på telefon fra Råde der han har funnet seg et konditori for energipåfyll og en aldri så liten pust i bakken.

– Vi må stå for det vi sier, sier 59-åringen.

Bjerk-Lind Bygg-sjefen har kommet tre timer ut i den andre etappen av gåturen mot svenskegrensa. Den første etappen tok han i fjor.

– Jeg gikk fra Ryen til Rygge i september for ett år siden. Jeg er såpass tjukk i hodet at jeg hadde planer om å ta hele turen i ett strekk allerede da, men etter 15 timer på veien måtte jeg innse at det helt tomt. Da hadde jeg gangsperre og verk overalt. Men jeg hadde heldigvis ikke lovet å ta hele turen i et jafs i veddemålet, så derfor fullfører jeg nå, sier Lindtun.

– Har du følgebiler med deg?

– Nei, nei, nei. Arbeidskollegaene mine må jo jobbe mens jeg går her. Men kona kommer og henter meg i kveld på Svinesund. Jeg må spare litt batteri på telefonen min, slik at jeg har nok til å varsle henne litt før jeg kommer frem, sier han.

Til sammen er gåturen til Lindtun på vel 140 kilometer. Fredagens etappe håper han tar rundt 15 timer langs fylkesvei 118.