Illustrasjonsfoto

Trebaserte industrielle løsninger diskuteres på Bygg Reis Deg

Det har de siste årene vært en omfattende utvikling av trebaserte industrielle konsepter og tre brukes i økende grad i store byggeprosjekter. Hva er markedsmulighetene og hvordan takler de industrielle løsningene kravene i markedet? 

 Disse temaene vil bli belyst på et seminar som Treindustrien, Treteknisk og TreFokus arrangerer på Bygg Reis Deg 19. oktober.

– Behovet for, og etterspørselen etter, byggeløsninger som er både miljø- og kostnadseffektive øker stadig. Markedet er i endring og utvikling hvor blant annet konsepter med lavt CO 2-fottavtrykk og kort byggetid etterspørres. Som en del av dette er det gjort betydelige investeringer i etablert og ny treindustri de senere årene. Utviklingen i treindustrien de senere årene har hatt fokus på ulike områder - alt fra knutepunkter, lydløsninger og overflatebehandling til utvikling av komplette byggesystemer, heter det i en pressemelding.

Treteknisk er en viktig aktør i utviklingsarbeid generelt i forhold til tre, - men deltar også i konkrete utviklingsprosjekter i samarbeid med industrien/bedriftene. Instituttet har bred treindustriell og treteknologisk kompetanse og dekker alt fra statikk, lyd og brann til overflatebehandling og byggesystemer. Instituttet leder eller deltar også i forskningsprosjekter, både nasjonalt og internasjonalt.

Seminaret har fokus på hvilke treindustrielle løsninger som i dag er tilgjengelig og hvordan de takler tekniske krav og møter markedets behov. Her får man presentert hele spekteret av konsepter fra pre-cut, bindingsverks- og massivtreelementer, moduler og kombinasjonsløsninger. Verdens høyeste trebygg, Mjøstårnet, blir også presentert.

Les mer her