Jonas Bals

Bals fortsetter som Støres rådgiver

Ap-leder Jonas Gahr Støres rådgiver Jonas Bals sier han blir værende i sin stilling. Han mener Arbeiderpartiet må få fram at de er et parti for mangfoldet.

Den tidligere maleren har vært blant Støres tetteste medarbeidere denne valgkampen. Han vurderte å gi seg som Støres fagpolitiske rådgiver etter valget, men sier til Klassekampen at han har bestemt seg for å bli.

– Jeg har virkelig telt på knappene om hva jeg skal gjøre, men jeg har landet på at det samme alvoret som fikk meg til å melde meg inn i et politisk parti, er der i enda sterkere grad nå. Det gjelder ikke minst den formidable ryddeoppgaven vi har i arbeidslivet og et veldig sterkt press på den norske arbeidslivsmodellen, sier Bals.

Når det gjelder den dårlige valgkampen, peker Bals spesielt på ett moment. Han mener Ap mangler arbeidere i partiet, altså at de ikke har rekruttert bredt nok. Han sier partiet trenger en bredde bak Støre som gjør at Arbeiderpartiet er et parti for de mange og ikke for de få.

I forrige uke bestemte to Ap-rådgivere på Stortinget for å gi seg, blant dem Bals kone Maria Schumacher Walberg. Hun var rådgiver for Marianne Marthinsen, som måtte vike for Trond Giske som finanspolitisk talsperson.