Bård Eker kommer til Glass og Fasadeforeningens «Fagdagen 2017». Foto: Geir Moen

Bård Eker til Glass og Fasadeforeningens fagdag

Glass og Fasadeforeningen har hyret inn industridesigner og gründer Bård Eker til «Fagdagen 2017».

Glass og Fasadeforeningens tradisjonsrike fagdag, som går av stabelen 18. oktober, har etter hvert blitt en stor og viktig møteplass for bransjen. Det er ventet 250 deltakere til konferansen. 22 utstillere viser frem sine produkter og tjenester, og 22 foredragsholdere er klare til å gi sine faglige råd og innspill.
– Østfoldingen Bård Eker er blant landets mest fremtredende industridesignere. Koenigsegg og Hydrolift er de meste kjente varemerkene med hans signatur. Men Eker har også levert barnevognen Xplory fra Stokke og prosjektorer for Projectiondesign, og nå jobbes det med ny redningsskøyte for Redningsselskapet. På samme måte som vår bransje representerer Eker et bredt spekter av produkter. I tillegg er han en inspirerende foredragsholder som vil gi publikum en opplevelse de sent vil glemme, sier prosjektleder Per Henning Graff. 
Bård Eker er utdannet sivilindustridesigner fra Statens håndverks- og kunstindustriskole (nå: Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Institutt for industridesign) i 1989.
Han driver og eier bedriftsgruppen Eker Group, som blant annet inkluderer Eker Design. Ekers forretnings- og designvirksomhet er i stor grad fokusert på raske motorkjøretøy, og Eker Group eier blant annet 49 prosent av bilprodusenten Koenigsegg i tillegg til å være eier av båtprodusenten Hydrolift.

 Programmet på «Fagdagen 2017» er delt inn i de fire fagseksjonene «bilglass-spesialistene», «glassprodusenter og – bearbeidere», «glassmestere/glassmontører» og «fasade og solskjerming». Foredragene leveres både av medarbeiderne i Glass og Fasadeforeningen, deres samarbeidspartnere og eksterne fagfolk.