Haugenstien barnehage er en fireavdelings barnehage, tegnet av Enerhaugen arkitektkontor AS med HENT som entreprenør. Bygget har 290 kvadratmeter solceller på som vil produsere rundt 40 000 kWh/år. Foto: Omsorgsbygg

- Nå kommer plusshus-bølgen i Oslo

Oslo kommune satser stort på plusshus, og Omsorgsbygg Oslo KF tar denne høsten i bruk de tre første plusshusbarnehagene.

Omsorgsbygg Oslo KF har fått i oppdrag av byrådet å bygge rundt 3.000 nye barnehageplasser de nærmeste årene. Dette for å møte det økende behovet til de minste Oslo-innbyggerne. 

- Byrådserklæringen fra 2015 fastslår dessuten at alle nye offentlige bygg som en hovedregel skal være plusshus, og sånn blir det, heter det i en pressemelding fra Omsorgsbygg.
HENT er entreprenør bak fem av Omsorgsbyggs plusshusbarnehager, mens Skanska Husfabrikken, Varden AS og GAS bygger en barnehage hver.
De barnehagene som ferdigstilles nå i høst er Haugenstien, Bråtenalleen og Lia. I tillegg er Marmorberget, Rødtvet (plusshus kun på tilbygget), Prinsdalsbråten, Lilleslottet og Kilden barnehager under bygging.
- Alle barnehagene blir moderne og trygge barnehager med godt arbeidsmiljø for barn og voksne. I tillegg til at de skal bruke mindre energi enn de produserer gjennom året, skal de også bygges på en måte som gir minst mulig miljøbelastning, sier adm. dir. i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen.
Alle barnehagene skal også sertifiseres etter BREEAM NOR-standarden, med karakteren Very Good som et minimum. På Haugenstien barnehage oppnådde man karakteren Excellent, som er nest høyeste karakter.