Disse tre prosjektene kjemper om arkitekturpris.

Tre finalister kjemper om Oslo bys arkitekturpris for 2017

Et mat- og merkevarehus på Grünerløkka, et nyboligprosjekt på Slemdal og et kulturhus i Kvadraturen i Oslo sentrum er årets finalister i kampen om vinne Oslo bys arkitekturpris for 2017.

Det er et stort spenn på typer av prosjekter som i år har kjempet om arkitekturprisen i Oslo. 21 kandidater ble offentliggjort i august. Alle de 21 kandidatene kan du se utstilt på Rådhusplassen fra onsdag 27. september. Nå er tre prosjekter gått videre til finalen; boligprosjektet Dalsveien 40 B-C, Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka og Sentralen.

– Byutviklingskomiteen har kunnet velge blant mange gode kandidater til årets pris, og de tre finalistene har til felles at de gir oss nye opplevelser av byen. Samtidig er finalistene svært ulike, både i form og innhold. Dette viser at Oslo kan by på god arkitektur, både innen private boliger, næring og kultur, sier Victoria Marie Evensen (A), leder i byutviklingskomiteen i Oslo bystyre i en pressemelding.

– Prosjektene er solide representanter for gjenbruk og ombruk av eksisterende bygninger, stedstilpasset arkitektur og nye kulturtilbud. Det er spennende, fortsetter Evensen.

– Årets tre finalister illustrerer på en forbilledlig måte hvordan vi kan utnytte det store transformasjonspotensialet i eksisterende bygg og miljøer i Oslo, sier Ellen Hellsten.

Hellsten er sivilarkitekt og partner i Ghilardi+Hellsten arkitekter i Oslo, og leder Rådet for byarkitektur. Hun har siden 2015 deltatt i nominasjonen til Oslo bys arkitekturpris.

Det har vært stor byggeaktivitet med til dels høy kvalitet i hovedstaden de senere årene og det kommer til syne ved den store bredden til kandidatene i år. Blant årets kandidater finner vi for eksempel en barnehage, et stasjonsområde for t-banen, flere kontor- og næringsbygg, et parkområde, et bakehus, et bygulvprosjekt, flere kulturhus og idrettsbygg, en skatehall, ene- og flerbolighus og større boligprosjekter.