Kjetil Ringlund

POBs betongavdeling får storoppdrag

POBs betongavdeling skal utføre betongarbeider på stort Marthinsen & Duvholt-prosjekt.

I slutten av juli signerte Statens vegvesen kontrakt med Marthinsen & Duvholt AS om rehabilitering av Nordbytunnelen og Smiehagentunnelen på E6 i Frogn og Ås i Akershus. De to tunnelene er henholdsvis 24 og 18 år gamle, og skal nå gjennomgå en oppgradering som tilfredsstiller tunnelforskriften. Prosjektet innbefatter omfattende betongarbeider. Nylig ble det klart at Marthinsen & Duvholt velger det Lier-baserte entreprenørselskapet POB til å forestå disse.

Avdelingsleder Kjetil Ringlund i POB ser frem til å ta fatt på oppdraget.

- Dette er vår største UE-jobb noensinne, og vi takker Marthinsen & Duvholt for tilliten. Prosjektet er komplekst, men er samtidig en innertier i forhold til våre kjerne-kompetanseområder, sier han.

Nordbytunnelen er en 3.850 meter lang tofelts tunnel med trafikk i begge retninger, mens Smiehagentunnelen er en 892 meter lang ett-løps tunnel med to felt i èn retning. POBs oppdragsdel involverer blant annet tverrslagene mellom tunnelløpene, herunder både brann – og bergsikringsarbeider, samt også etablering og rehabilitering av innvendige og utvendige tekniske rom. Ringlund forteller at alle døgnets timer vil bli tatt i bruk for å løse oppdraget.

- De forskjellige tunnelløpene vil naturlig nok måtte stenges i perioder. Samtidig vil vi jobbe på spreng for å minimere belastningen for brukerne – arbeidene vil i lange perioder utføres på den tiden av døgnet hvor trafikken er som lavest, om natten, sier Ringlund.

2016 var et rekordår for POBs betongavdeling. Ni måneder inn i 2017 holder selskapet tempoet oppe.

- Vi vokser både i antall ansatte og oppdrag, og opererer i et sterkt marked. Samtidig er konkurransen hard, så vi kan ikke hvile på laurbærene. Vi må hele tiden tilpasse oss, men med dyktige og fleksible ansatte er vi godt rustet i møtet med framtida, avslutter avdelingsleder Ringlund.

UE-oppdraget for Marthinsen & Duvholt har en verdi på 19 millioner og skal ferdigstilles i løpet av høsten 2018.