En lys spesialmaling utviklet for rullebaner brukt av spionfly skal senke temperaturene i Los Angeles. Foto: City of Los AngelesFoto: City of Los AngelesFoto: City of Los Angeles

Los Angeles tester spionmaling på veiene

En maling utviklet for å skjule spionflystriper fra varmesøkende kamera testes nå på gatene i Los Angeles for å få ned de høye temperaturene i den amerikanske storbyen.

Det skriver Washington Post i en artikkel på sine nettsider.

Man regner med at over ti prosent av hele Los Angeles er dekket med asfalt, og man regner med at den mørke asfalten absorberer og holder på mye varme gjennom dagen.

Dette bidrar til å blant annet gi svært varme netter i urbane områder i varme strøk. Los Angeles er foreløpig en av de enste byene i USA hvor man har registrert varmerelaterte dødsfall om vinteren.

Ved hjelp av spesialmalingen CoolSeal håper man å gjøre noe for å senke de til tider dødelig høye temperaturene i den amerikanske storbyen.

– Vi har kommet frem til at områder dekket med CoolSeal gjennomsnittlig er ti grader kaldere enn svart asfalt på samme parkeringsplass, forteller Greg Spotts i Bureau of Street Services i Los Angeles, til Washington Post.

CoolSeal-dekket leveres av California-selskapet GuardTop, og det koster i underkant 200.000 norske kroner å dekke én kilometer med vei. Dekket har en levetid på syv år.