Nesbru sykehjem i Asker.

Trio og Asker i krangel om 43 millioner

Trio Entreprenør ber om 43 millioner mer enn hva Asker kommune mener de har krav på for bygging av Nesbru sykehjem.

Det kan nå gå mot rettsak om sluttoppgjøret, skriver Budstikka i en artikkel på sine nettsider.

Om få uker flytter de første beboerne inn i Nesbru sykehjem i Asker. Samtidig står kommunen i en konflikt med entreprenøren om sluttoppgjøret. Trio Entreprenør krever 193 millioner, mens kommunen nekter å betale mer enn 150.

– Vi har bedt om dokumentasjon på tilleggsfakturaene som er kommet, og det venter vi på nå, sier eiendomsdirektør Ragnar Slaastad Studsrød til Budstikka.

Det var syv firmaer som leverte anbud på sykehjemmet i 2015. Trios tilbud var 135,7 millioner, og var det nest laveste. Prisen veide 60 prosent, mens oppgaveforståelse og kompetanse veide 20 prosent hver. På kompetanse kom Trio nest lavest, heter det i artikkelen i Budstikka.

Arve Gunnestad er daglig leder i Trio Entreprenør. Han mener firmaet har dokumentert sine krav godt nok, og at de i realiteten mangler over 50 millioner.

– Hvis det er noe konkret kommunen ønsker mer dokumentasjon på, så får de spesifisere det. Noe må jo forklare den store avstanden. Vi er overrasket over kommunens håndtering av saken. Det var noe helt annet med Holmen svømmehall. Vi skjønner ikke at en offentlig oppdragsgiver nekter å betale det som er et dokumentert krav, sier Gunnestad.

– Vi jobber med våre underentreprenører for å se på løsninger sammen med dem. Mange av dem sliter også som følge av situasjonen, og vi må prøve å hjelpe til. Vi er jo en kontraktkjede. Vi har en kostnad på 185 millioner eks moms på prosjektet, sier Trio-sjefen til Budstikka.

Han varsler rettslig oppgjør.

– Det bærer mot en tvistesak. Vi har bygget to kjempeflotte bygg av høy kvalitet, men klarer ikke å bli enige om honorering, sier han.