Illustrasjon: Sykkelprosjektet / Oslo kommuneIllustrasjon: Sykkelprosjektet / Oslo kommuneIllustrasjon: Sykkelprosjektet / Oslo kommune

Ring 2 sikres for syklister

Byrådet i Oslo har vedtatt at Ring 2 skal tilrettelegges for trikk og syklister på hele strekningen fra Majorstuen til Carl Berners plass. Nå brukes 18 millioner på midlertidige tiltak på strekningen.

Det skriver Aftenposten i en artikkel på sine nettsider.

I løpet av vinteren og våren skal det nå brukes 18 millioner på midlertidige tiltak som skal gjøre livet enklere og tryggere for syklister på strekning mellom Blindernveien og Lilleborg kirke på Torshov i Oslo, skriver Aftenposten. På sikt skal strekningen utbedres for syklister og kollektivtransport.

Sykkeltilrettelegging på hele Ring 2 har ligget i planene siden 1998. Det har vært to dødsulykker og mange hardt skadede syklister i denne tidsperioden, heter det i artikkelen på aftenposten.no.

– Mange ulykker kunne trolig vært unngått hvis det hadde vært tilrettelagt for syklister, sier Liv Jorun Andenes i kommunens sykkelprosjekt.

Syklistene som bruker Ring 2 får nå et midlertidig løft.

– Frem til sommeren skal det etableres brede, røde sykkelfelt der det er mulig. Foreløpig skjer det ikke i bakken mellom Kierschows gate og Uelands gate. Prosjektet må vurderes ytterligere før det eventuelt settes i gang i løpet av 2018. Vestover fra Sognsveien mangler også en bit på 150 meter. Sykkelfeltene skal føres på baksiden av bussholdeplassene, og de skal knyttes sammen med andre sykkelforbindelser med tiltak i veikryssene, sier Andenes til Aftenposten.

Gateparkeringen i Blindernveien er allerede fjernet, og arbeidene med å bygge om krysset og lage sykkelfelt er i gang. Arbeidene vil kunne føre til redusert fremkommelighet på Ring 2 og pågå frem til sommeren 2018. Da skal det bli enklere å sykle Oslo på tvers.