<p>Stemningen var god da Veidekke Industri denne uken åpnet sitt nye pukk- og grusanlegg på Bergmoen på Jessheim. Fra venstre administrerende direktør Katharina Bjerke i Veidekke Industri, ordfører Tom Staahle i Ullensaker kommune, anleggsleder Frode Herseth i Veidekke Industri, Kari Helland Berntsen, leder for pukk- og grusvirksomheten i Veidekke Industri og konsernsjef Arne Giske. (Åpningen fant sted på et avgrenset område hvor verneutstyr ikke var påkrevd).</p>

Veidekke åpnet nytt grusanlegg – klar for 30 nye år på Jessheim

Etter 65 år på Hovinmoen flytter Veidekke pukk og grusproduksjonen på Jessheim til et splitter nytt anlegg.

Det nye anlegget har fått navnet Bergmoen grus og ligger rett i nærheten av Hovinmoen-anlegget, hvor Veidekke Industri tok ut den siste grusen i sommer. Hovinmoen har vært en viktig brikke helt siden Veidekke startet med pukk- og grusvirksomhet på 50-tallet.

– Det er spennende at vi i dag kan sette i gang en ny etappe av noe vi startet i 1952. Dette er langsiktig industribygging som vi har lov til å være stolte av, sa styreleder Jørgen Porsmyr i Veidekke Industri i forbindelse med åpningen av det nye Bergmoen-anlegget.

Grus for 20-30 år

Kari Helland Berntsen, leder for pukk- og grusvirksomheten i Veidekke Industri, var tydelig fornøyd med at selskapet kan fortsette med å produsere pukk, grus og sand på Jessheim.

– Vi visste denne dagen ville komme, og har jobbet i mange år med denne etableringen. Nå har vi et nytt anlegg med grusressurser for 20-30 år, sa Berntsen.

Hun kunne også fortelle at de i brakkeriggen på Bergmoen har etablert en ny lab som skal gjennomføre testing for selskapets anlegg på Østlandet.

Bedre arbeidsmiljø

Kari Helland Berntsen la vekt på at miljøhensyn og ikke minst arbeidsmiljø for de ansatte, har vært viktig under planleggingen av anlegget.

– Vi har generelt fått et anlegg med bedre fasiliteter og et bedre arbeidsmiljø for de ansatte, sa hun.

Plass til flere

Foreløpig er det Veidekke Industris pukk- og grusvirksomhet og drift og vedlikeholdsavdeling som har flyttet inn på den den 200 mål store tomta som selskapet disponerer. Det ligger imidlertid i kortene at flere virksomhetsområder vil flytte inn på samme området.

– Vi har også tillatelse for asfaltproduksjon og betongproduksjon, i tillegg til gjenvinning. Vi håper dette området vil huse flere typer virksomhet etter hvert, sa Berntsen.

Ordfører på plass

Ullensaker-ordfører Tom Staahle, som sto for den offisielle åpningen av anlegget, ønsker seg også størst mulig aktivitet på Veidekke Industri Bergmoen-anlegg.

– Jeg liker næringsutvikling og at vi skaper arbeidsplasser og verdier, og det er nettopp det dere bidrar med gjennom etableringen av dette anlegget, sa Staahle.

– Vekstregion nummer én

Han la også vekt på at Veidekke viderefører sin pukk- og grusvirksomhet i et område hvor det forventes betydelig vekst i flere tiår fremover.

– Nå skal vi sette i gang Norges største næringspark på området hvor Veidekke tidligere hadde pukk og grusvirksomhet. Der skal vi skape mange tusen arbeidsplasser og der blir Veidekke en viktig leverandør. Dere er etablert i Norges mest spennende kommune. Dette er vekstregion nummer én i landet. Det er ikke mange som forstår utviklingen vi skal gjennom de neste 50-75 årene. Dette blir Norges nye Mekka, og det håper jeg Veidekke er klare til å være med på å utvikle, sa Staahle, før han klippet snora.