Fra Anunn Johansens kaffebar der mye av materialene er laget av plexiglass fra Holmenbrua i Drammen. Foto: Statens vegvesenFra Anunn Johansens kaffebar der mye av materialene er laget av plexiglass fra Holmenbrua i Drammen. Foto: Statens vegvesenKunstneren henter isoporavfall på Bj. Bjørnsons gate anlegget. Foto: Statens vegvesen

Lager kunst av veiavfall

Gammel isopor fra fyllinger langs Bj. Bjørnsons gate i Drammen og kassert pleksiglass fra Holmenbrua blir kunst

Det sørger kunstneren Anunn Johansen for. Isoporskulpturene er ennå på planstadiet, fordi de nettopp er hentet ut av veifyllinga ved Drammenshallen, melder Statens vegvesen.

Kaffebar uten like

Men mye av det kasserte pleksiglasset fra Holmenbrua kan du allerede se utstilt og i bruk på «JC kaffebar» i Tollbugata.

Kaffebaren du aldri har sett maken til ligger bare et steinkast fra veikontoret og en kort spasertur fra vegarbeidene i fv. 282 Bjørnstjerne Bjørnsons gate på Strømsø i Drammen.

Hva han vil trylle fram av isoporblokkene han har hentet i grøftene langs Bjørnstjerne Bjørnsons gate er ennå ikke helt bestemt, men før eller senere vil det bli stilt ut i kaffebaren hans, det lover han.

Den allsidige liungen vil helst bli kalt kunstner og bare det. Men i realiteten er han en multikunstner. Hele kaffebaren er designet og utstyrt med gammelt, kassert industriavfall.

Meieri- og sykehusutstyr

Pleksiglass og isopor fra Statens vegvesens veianlegg. Melketraller og annet utstyr fra nedlagte Drammens Meieri. Gammelt utstyr fra fødeavdelingen på Drammen sykehus og andre gjenstander han har fått fra Kværner på Tranby eller Magasinet og Narvesen i Drammen.

Nå har Anunn kastet sine øyne på restene av flomlysmastene fra Marienlyst, som Statens vegvesen har tatt vare på. Kanskje noe av det også havner som kunstinstallasjon i hans uforlignelige og science- fiction aktige kaffebar.