<p>Foto: Statens vegvesen</p>Byggeleder Svein Borgen t.v. og prosjektleder Tom Hedalen i SVV. Foto: Statens vegvesenKongsberg-ordfører Kari Anne Sand hilser på den tsjekkiske ambassadøren i anledning Metrostavs jobb. Foto: Statens vegvesenMan feiret tunnelgjennomslaget med kake, f.v. prosjektleder i SVV Tom Hedalen, Kongsberg-ordfører Kari Anne Sand og Tsjekkias ambassadør til Norge. Foto: Statens vegvesen

Gjennomslag i Kongsberg-tunnel

Nesten på slaget klokken 12 mandag 18. september var det gjennomslag i Moanetunnelen på prosjektet E134 Damåsen-Saggrenda.

Det hele ble overvært av den tsjekkiske ambassadøren til Norge sammen med Kongsbergs ordfører Kari Anne Sand, som smelte av den siste salven.

Til stede var også deler av prosjektstaben til Statens vegvesen med prosjektleder Tom Hedalen og byggeleder Svein Borgen i spissen.

Mange av de ansatte hos entreprenørene HAG Anlegg, Bertelsen og Garpestad og Metrostav deltok også på denne begivenheten, som ble avsluttet med kaffe og kake og flere takketaler etter siste salve.

Gjennomslaget i 285 meter lange Moanetunnelen er det første av i alt fire tunneler på E134 Damåsen-Saggrenda prosjektet gjennom Kongsberg.

Svartåstunnelen er neste ut med gjennomslag i løpet av oktober, mens Kongsbergtunnelen får gjennomslag en gang før jul. Siste tunnel ut er Vollåstunnelen mot Meheia, som påbegynnes i høst og får gjennomslag en gang i 2018.