Illustrasjonsfoto.

Enighet mellom Nye Veier og Veidekke Entreprenør - får 2,3-milliarderskontrakt

Styret i Nye Veier AS har i dag bestemt at Veidekke Entreprenør AS skal bygge nye E6 fra Arnkvern til Moelv. Kontrakten beløper seg til i overkant av to milliarder kroner eks. mva.

Kontraheringen til veiutbyggingen for strekningen E6 Arnkvern – Moelv er gjennomført etter BVP-metoden (Best Value Procurement).

Etter en grundig evalueringsprosess før sommeren, vedtok styret i juli at Nye Veier skulle gå inn i konkretiseringsfasen med Veidekke Entreprenør AS.

- Vi har gjennomført en god konkretiseringsfase sammen med Veidekke. Ved å involvere entreprenør og rådgivere tidlig i prosjektet har vi fått på plass smarte løsninger til riktig pris. Konkretiseringsfasen bekrefter at Veidekke har jobbet grundig med løsningene de tilbyr, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør for E6 Mjøsregionen.

I konkretiseringsfasen har Veidekke Entreprenør AS presentert sin plan for hvordan de skal nå målene i veiutbyggingsprosjektet. Pris utgjør 25 prosent av tildelingskriteriene når byggherrens makspris er nådd.

Med en kontraktssum på 2,3 mrd NOK eks. mva. for Arnkvern – Moelv, ligger Nye Veier an til en total kostnadsbesparelse på omlag 20 prosent for utbyggingen av E6 gjennom Hedmark, sier Moshagen.

Veidekke har med seg Sweco Norge AS som rådgiver.

- Nå er de andre tilbyderne varslet om at Nye Veier har valgt Veidekke Entreprenør AS. Vi planlegger å signere kontrakten tirsdag 3. oktober, sier Moshagen.

Veistrekningen Arnkvern – Moelv er 24 km.