Andreas Thorsheim og Otovo tar steget ut i de fysisk butikkene med avtalen med Elkjøp. Arkivfoto: Frode Aga

Otovo og Elkjøp skal selge solceller i butikk

Salget av solceller har tredoblet seg på ett år. Nå skal et Ekjøp-samarbeid åpne massemarkedet for gründerselskapet Otovo.

– Vi tror dette skal gå fra nisjemarked til massemarked, sier gründer Andreas Thorsheim i Otovo til Dagens Næringsliv.

Frem til nå har Facebook vært selskapets største salgskanal, men med en nysignert Elkjøp-avtale har Thorseim og Otovo tatt steget ut i fysiske butikker.

Solceller er fortsatt et nisjeprodukt i Norge, men veksten er stor. Ifølge Dagens Næringsliv ble det i fjor ble det installert tre ganger så mye solkraft på norske privatboliger som året før, om man regner merkeeffekt, som er effektkapasitet ved standard testforhold.

På næringsbygg var det snakk om en åttedobling, ifølge en analyse fra Multiconsult.

Elkjøp oppdaget i vår at tusenvis av mennesker søkte på «solceller» og lignende begreper inne i nettbutikken deres. Frem til nå har de ikke hatt produktet i sitt utvalg.

– At vi her har er en norsk bedrift som potensielt kan rulles ut i hele Norden, er tøft. Det er ingen grense hvis det går bra, sier administrerende direktør Jaan Ivar Semlitsch i Elkjøp Norden til Dagens Næringsliv.

I fjor endte cirka 10.000 kundehenvendelser i 300 salg for Otovo. Det ga et driftsunderskudd på 9,8 millioner kroner. Negative tall er ikke uvanlig i en vekstfase for gründerselskaper. Dagens Næringsliv opplyser at Otovo har fått inn 90 millioner kroner fra investorer.

Til avisen sier Thorsheim at selskapet sikter på å tape cirka like mye penger i år, men at de ligger an til å mangedoble både antallet salg og installasjoner.

– Det er vekst og volum som gjelder nå, sier han.