Illustrasjonsfoto.

- Flere må velge høyere yrkesfaglig utdanning

Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF) lanserer mandag 18. september en kampanje på sosiale medier for å opplyse elever på yrkesfag om studiemuligheter i høyere yrkesfaglig utdanning på fagskole.

ONF mener flere må få øynene opp for høyere utdanning på fagskole og at studiene må synliggjøres bedre til elever på videregående skole, spesielt yrkesfagelever.

- Bedre informasjon om fagskole tidlig er nødvendig for at ungdom skal ta et informert valg om hva de vil studere etter videregående. Med kampanjen vil vi få flere elever til å velge en høyere yrkesfaglig utdanning, sier Silje Kjørholt leder i ONF i en pressemelding.

ONF peker på flere fordeler med å velge studier på fagskole og mener en av de viktigste er gode jobbmuligheter etter fullført utdanning.

- To ulike undersøkelser gjort av NHO og KS viser tydelig behov for flere fagskoleutdannede til industrien, byggnæringen og helse- og sosialtjenester i offentlig sektor. Det framstår som en jobbgaranti å velge studier på fagskole innenfor disse fagfeltene og derfor viktig at ungdom får god informasjon tidlig, sier Silje Kjørholt leder i ONF.

Kampanjen Klar for neste nivå? – Velg fagskole etter videregående gjennomføres på sosiale medier i tidsrommet 18. til 30. september. Innholdet rettes spesielt mot fagfeltene helse og oppvekst og tekniske fag, mens kampanjesiden har informasjon om alle studieretninger i høyere yrkesfaglig utdanning.

Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF) er interesseorganisasjonen til studenter på fagskoler i Norge. ONF ble stiftet i 2012 og har i dag 9000 medlemmer på 28 fagskoler i Norge.