Foto: Silje StrandFoto: Silje StrandFoto: Silje StrandFoto: Silje StrandFoto: Silje Strand

Stillasfamilien bygde VM-tribune i hagen

Da nabolaget havnet midt i traseen for sykkel-VM i Bergen, bestemte Silje Strand i StS gruppen seg for å trå til med tribune og sykkelfest for naboene.

– Vi har jo tilgang til dette materialet, så da satt vel ideen litt løsere hos oss, sier hun til Byggeindustrien.

StS gruppen leverer blant annet stillas- og tilkomstløsninger, og onsdag begynte familien bak selskapet å sette opp tribunen i Fageråsveien. Her kommer syklistene til å suse forbi på jakt etter VM-gullet i ritt både torsdag, fredag, lørdag og søndag.

– Sykkel-VM har fått mye negativt fokus i Bergen. Vi blir også veldig begrenset i nabolaget med tanke på adkomst når traseen går rett gjennom her. Vi tenkte at vi bare måtte ta dette med storm, så da bygger vi tribune. Det har tatt helt av, sier Silje Strand.

Tribunen som er satt opp i hagen, har kapasitet for mellom 30 og 40 tilskuere, og i tillegg har Strand og familien lånt partytelt og satt opp grill. Selv om hun har fått forespørsler fra folk som både vil kjøpe tribuneplass og reklameplass, understreker hun at dette kun er et privat arrangement for å gjøre noe fint for nabolaget og samtidig skape et større fotavtrykk for den bergensbaserte familiebedriften StS gruppen i lokalsamfunnet.

– Vi ønsker bare å gjøre noe positivt ut av et sportsarrangement av en dimensjon som vi ikke har opplevd i Bergen. Når vi likevel har tilgang til stillasmateriale, måtte vi jo gjøre noe gøy ut av det, sier hun.

– Det har blitt tatt veldig, veldig godt imot i nabolaget, sier Strand.

Tribunesjefen forteller at sykkelinteressen også har vokst i takt med stillaset i hagen.

– Vi har jo satt oss litt mer inn i det, og har nok blitt litt sykkelinteresserte også.

Med en av Bergens beste gratisplasser for VM-rittene har nabolaget god grunn til å være giret i forkant av sykkelfesten.