Tommy Cielicki (t.v.) og Trine Tveter leder en intetanende Hallvard Magerøy inn i salen der rundt 40 personer venter på å hedre betongbautaen.Jan Eldegard Hjelle og Hallvard Magerøy.Hallvard Magerøy og Jan Eldegard Hjelle.Hallvard Magerøy og mangeårig kollega Tommy Cielicki.Hallvard Magerøy og Thomas Jahren.Magerøy takkes av Kirsti Skogseth.Otto Poulsen og Hallvard Magerøy.Eivind Heimdal takker Magerøy for det arbeidet han har lagt ned i FABEKO.Hallvard Magerøy og Morten Bjerke.Siri Engen takker for det lange samarbeidet.Otto Poulsen og Hallvard Magerøy.Hallvard Magerøy og Inge R. Eeg.Svein Eriksson, Hallvard Magerøy, Mari Flaata og Kristin Kvisvik.Hallvard Magerøy og Aksel Østhus.

Hedret betongbautaen Magerøy

1. oktober går en av de virkelig store skikkelsene innen den norske betongbransjen av med pensjon. Torsdag ble betongbautaen og hedersmannen Hallvard Magerøy hedret av en rekke kollegaer og samarbeidspartnere fra bransjen.

Magerøy var helt ukjent med at han skulle hedres i Ingeniørenes Hus, og overraskelsen var derfor stor da kan kom inn i konferansesalen torsdag formiddag. Her sto rundt 40 personer og ventet på hedersgjesten, som selv var overbevist om at han var kommet for å holde et foredrag for fire personer.

Selv om Magerøy ikke er en person som liker for mye fokus på seg selv, var det tydelig at han satte stor pris på de mange gjestene som hatt tatt turen på arrangementet torsdag, noe han også påpekte i sin takketale etter lang liste av talere før ham.

- Ekstremt godt likt
- Hallvard er en person som setter andre foran seg selv – og som gjennom hele karrieren har vært opptatt av å få frem betongfaget. Han er ekstremt godt likt av sine kollegaer med sitt smittende humør og alltid gode innsats og solide fagkunnskap, påpekte Jan Eldegard Hjelle i sin tale til æresgjesten. Hjelle tok for en tid tilbake over som leder av FABKEO - en rolle Magerøy har hatt siden 2000. Han ble først ansatt i FABEKO i 1994.

Han understreket også at Magerøy kjennetegnes først og fremst som en som alltid arbeider for at betongbransjen skal ha et godt renomme og at betong skal være et førstevalg der dette er naturlig.

Solid innsats
Magerøy er i stor grad årsaken til at FABKO har klart å opparbeide seg til den posisjon foreningen har i dag. Han har gjort mye med hele bransjens omdømme, jobbet hardt for stadig å bedre betongens rammebetingelsene både innenfor og utenfor landets grenser og vært sterkt delaktig i løfte hele ferdigbetongbransjens anseelse.

- Han har blant annet jobbet mye sammen med kollega Tommy Cielicki for å bygge opp de viktige regionsamlingene i foreningen og han har etablert og bygd opp betongpumpegruppen, la Hjelle til.

Sammen med Byggeindustrien og tidligere redaktør Per Helge Pedersen var han i sin tid også med på å etablere prisen Årets Betongstasjon, som har hatt og fortsatt har en viktig misjon i betongbransjen.

Lang betonghistorie
Magerøy bodde sine første år i Etiopia og har der hatt en helt spesiell oppvekst. Skolegangen startet i dette landet og ble avsluttet med utdanning i Norge på NTH. Han jobbet 11 år i konsulentbransjen (Thorup & Oliver AS) fra 1975 til 1986, og senere jobbet han med sement og veibetong i over åtte år (Norcem) til han i 1994 ble ansatt i FABEKO.

Magerøy har et stort nettverk i bransjen, både nasjonalt, og internasjonalt, og har bidratt med både standardiseringsarbeid, betongopplæring og komitearbeid i Norsk Betongforening. Han har vært aktivt med i referansegruppen for betong i Standard Norge i arbeidet med i å få på plass egen standard for betongproduksjon.

Magerøy ble tildelt æresmedlemskap i Norsk Betongforening i 2016.