Karlström gir seg som Skanska-konsernsjef neste år

Skanskas konsernsjef Johan Karlström har meddelt styret at han ønsker å trekke seg etter generalforsamlingen 13. april 2018.

Etter generalforsamlingen kommer han også til å gå ut av entreprenørkonsernets styre, men samtidig vil han være tilknyttet selskapet som seniorrådgiver frem til januar 2019.

Karlström har jobbet i selskapet siden 1983, og hatt mange forskjellige roller. Han overtok som konsernsjef i april 2008, men har vært i konsernledelsen siden 2001.

– Johan Karlström har gjort en veldig god jobb i selskapet, og fått til finansielle og operative synergier, konsekvent levert overskudd fra byggvirksomheten og vekst i utviklingsvirksomhetene med veldig gode resultater. Johan er også en utmerket leder som har vært veldig tilstede i organisasjonen, sier styreleder Hans Biörck i Skanska AB.

– Skanska er et fantastisk selskap. Det har en finansiell styrke med dedikerte og kompetente medarbeidere som leverer prosjekter i verdensklasse, sier Karlström, og understreker at han føler seg heldig som har vært en del av Skanska i nesten hele yrkeskarrieren.

Skanska forteller i meldingen at arbeidet med å finne en ny konsernsjef er i gang, og at de håper å kunne presentere Karlströms arvtager ved årsskiftet.