Geberit med ny lyddempet stikkmuffe avløpssystem

I september lanserer Geberit avløppssystemet Silent-Pro. Et lyddempet stikkmuffe avløpssystem for boliger, hotell, kontorer og andre miljøer hvor det er høye krav til støy fra avløpsinstallasjoner.

- Tyngden på rørene sammen med designen gjør att systemet er lyddempet. Rørene består av polypropylen og bariumsulfat, en kombinasjon som gjør dem tunge nok til å dempe lyd, sier Odd Skriden, produksjef hos Geberit i en pressemelding.

Geberit Silent Pro er enkel å montere. For å minmere rikoen for lekasje har rørene en spesiell stoppring som indikerer korrekt instikksdybde.

- For rørlegger er de forskjellige rørdelene ergonomisk laget, gripevennlige og lette å håndtere. Det er i tillegg et stikkmuffesystem, som gjør det veldig enkelt å installere ute på byggeplasseen, sier Skriden

Geberit Silent-Pro er kompatibelt med samtlige avløpssystem fra Geberit. Det finnes overganger som gjør det mulig å koble systemet til støpejernsrør og rør av andre materialer.

Systemet er testet i Geberits lydlaboratorium i Sveits og sertifisert i henhold til den høyeste lydisoleringsstandarden DIN 4109. Det er også lisensiert i kombinasjon med Geberit brannmansjett RS90 Plus EN for en brannmotstand på 90 minutter (ETA/ETB).

Silent-Pro finnes på lager fra september i år.