Fra venstre: Mikael Falk, Stein Erik Wang, Odd Tore Haddeland, Lars Erik Finne og Roar Skimmeli

Ahlsell kjøper Lenson Elektro

Ahlsell Norge AS har inngått en avtale om kjøp av selskapet Lenson Elektro AS med en årlig omsetning på rundt 22 millioner kroner.

Lenson Elektro AS leverer produkter innen midlertidige elektriske anlegg som byggestrøm, belysning og klima. Selskapet er lokalisert i Trondheim, har fem ansatte og sitt primærmarked i Midt-Norge, med tilstedeværelse på Sør-Landet. Lenson Elektro er privateid og Ahlsell kjøper 100% av aksjene.

Tilegner seg ekspertise

Lenson har bred erfaring innen el-faget med spesialkompetanse mot kundegrupper som entreprenører, byggmestere, industriselskaper og elektroinstallatører.

- Oppkjøpet vil ytterligere styrke tilbudet til våre kunder da vi tilegner oss ekspertise innen midlertidige elektriske anlegg, sier Rune Flengsrud, administrerende direktør i Ahlsell Norge i en pressemelding.

Han understreker at anskaffelsen tilgjengeliggjør et helt nytt produktkonsept for kundene - enten de foretrekker å handle i butikk, e-handel eller via direkte distribusjon.

Et bredere produktsortiment

Oppkjøpet muliggjør også videre utvidelse for Lenson.

- Vi ser fram til å bli en del av Ahlsell og dermed kunne tilby våre kunder et enda bredere produktsortiment med levering over hele landet, sier Stein Erik Wang, daglig leder i Lenson Elektro AS.

Selve oppkjøpet forventes å skje i begynnelsen av oktober og ha en marginal positiv påvirkning på Ahlsell sitt resultat.