Passiv brannsikring – produkter, regler og utvikling

StedGardermoen, Norge
ArrangørTFSK
Fra16.10.2017
Til17.10.2017
TidspunktMandag kl 10.00 - tirsdag kl 15.00

Det finnes mange forskjellige brannsikringstiltak i bygg, men det eldste og aller viktigste tiltaket er den passive brannsikringen. Det er mange andre gode aktive tiltak som brannalarm sprinkler, vanntåke m.m. som fungerer godt, men uten at de passive tiltakene er korrekt utført og på plass fungerer ikke de aktive tiltakene optimalt heller.

I det siste, og spesielt etter storbrannen i London i juni 2017, er det blitt mer fokus på både riktig materialbruk og på at den passive brannsikringen skal fungere i tråd med formålet. Uten at etterforskningen er ferdig, og før konklusjonene er klare, spekuleres det i at brannfarlig kledning og mangelfullt utførte brannskiller kan være noen av forklaringene på at brannen ble så enormt omfattende. Vi skal uansett se litt på problemstillingene knyttet til bruk av ulike materialer i høyhus.
I tillegg vil vi fokusere på en del andre temaer, for eksempel beskyttelse av treverk og ikke minst bruk av massivt tre som har blitt mer og mer aktuelt de siste årene. Dette genererer en del nye problemstillinger. Hvilke løsninger skal brukes og hvordan skal disse dokumenteres?
Vi står midt i en rask og omveltende teknologisk utvikling og digitalisering påvirker alle næringer, også BAE-næringen (Bygg, Anlegg, Eiendom). Digitalisering vil radikalt endre måten vi jobber, samhandler og kommuniserer på, men blir det til det bedre? Vi får innblikk i muligheter og vi får høre hvordan andre aktører i bransjen tenker.

Målgruppe
Seminaret retter seg mot en stor målgruppe. I første rekke oppdragsgivere, bestillere, byggeiere og utførende, men også leverandører av produkter og tjenester innen passiv brannsikring, og ikke minst rådgivere (RIB og RIBR).

Påmeldingsfrist: 16. september

Program og påmelding