Maxbo betaler hemmelig beløp til familie etter drap

Eierselskapet til Maxbo gir kompensasjon til de etterlatte etter snekkeren Frode Sanni (42) som ble drept i butikken på Notodden i desember i fjor.

Bistandsadvokaten til de etterlatte, Christian Lundin, opplyser til VG at eierselskapet Løvenskiold har inngått en avtale med drapsofferets mor og hans sønn.

-Det er inngått en avtale som går ut på at Løvenskiold betaler en kompensasjon til de etterlatte. Ifølge avtalen skal beløpets størrelse ikke angis, sier Lundin.

Har erkjent

Tirsdag starter rettssaken mot 23-åringen som er tiltalt for knivdrapet på snekkeren Frode Sanni. Drapsofferet var stamkunde hos byggevareforretningen i Notodden. Tiltalte var ansatt i Maxbo.

Ifølge tiltalen skal 23-åringen ha stukket Sanni med kniv og så halshogget ham. 23-åringen har forklart at han husker hva som skjedde, og har erkjent drapet. Han har vært undersøkt av sakkyndige som vurderer ham som strafferettslig tilregnelig.

Drapsvideoer

Drapet skjedde inne på pauserommet. De to kjente hverandre fra før, og ifølge opplysninger flere medier har gjengitt, skal Sanni i forkant ha tatt opp 23-åringens fascinasjon for å se makabre henrettelser på nettet.

23-åringens tidligere forsvarer, Borgar Veiding, har advart mot å trekke enkle konklusjoner om motivet. I de første politiavhørene forklarte tiltalte at krangel om penger var noe av årsaken.

Anabole steroider

Politiet har undersøkt 23-åringens bruk og eksperimentering med anabole steroider. Ifølge tiltalen skal han ha oppbevart 322 tabletter med anabole steroider. I et avhør drøye to uker etter drapet opplyste 23-åringen at han brukte steroider planmessig.

Aust-Telemark tingrett har satt av tre dager til behandlingen av saken