Berøringsfritt fra Oras Armatur ble valgt da Oslo lufthavn ble bygget ut for 20 år siden, og gjenvalgt for Terminal 2. - Klart vi er stolte, forteller country manager Lars Erik Fossum hos Oras Armatur.

Oras Armatur gjenvalgt på Oslo lufthavn

Oras Armatur ble valgt som leverandør av berøringsfrie armaturer da vår nye hovedflyplass Oslo lufthavn tok over for Fornebu i 1998. Nå, 20 år senere er det både bygget nytt og rehabilitert, og igjen falt valget på Oras.

 - Vi er naturlig nok svært stolte og fornøyde med at vi fikk fornyet tillit, sier Lars Erik Fossum, country manager i Oras Armatur.

- Vi har enormt mye trafikk, og det var fremsynt å velge berøringsfritt allerede i 1998. Hvis vi hadde valgt kun ettgrepsarmaturer ville vi hatt økte driftskostnader, muligens opp mot et årsverk for å drifte armaturene, forteller driftsingeniør VVS Jon Henning Kristoffersen , som har anleggsansvar for sanitær.

Rundt 500 kraner, de aller fleste berøringsfrie Electra-modeller, er på plass på ulike sanitærrom både når det gjelder Terminal 2 og det opprinnelige terminalbygget.

En av de store fordelene med berøringsfritt skal være hygieneaspektet og muligheten for å redusere vannforbruket. 

- Vi kjører ferdigblandet vann ut til kranene. Det ville blitt alt for stor slitasje om brukerne selv skulle justere temperaturen, understreker Kristoffersen.

Oslo lufthavn på Gardermoen var en av de første virkelig store prosjektet med berøringsfrie armaturer i Norge.