Statsminister Erna Solberg skriver autograf på hjelmen til Veidekke-lærling Jan Haakon Krogdahl Falk-Ytter på en byggeplass i Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Veidekke øker antall lærlinger

Veidekke øker antallet lærlinger fra 172 ved årsskiftet til over 220.

Det skriver Veidekke i en pressemelding fredag.

– Vi har en målsetning om å få enda flere lærlinger til Veidekke, og gjennom mye godt arbeid det siste halvåret ser vi nå at vi har lykkes med det. For asfalt- og vei- og anleggsfagene alene ser vi en dobling fra årsskiftet frem til i dag, og forventer at det tallet kan øke ytterligere, sier lærlingansvarlig i Veidekke Industri, Robert Lien Myrholt.

Ved årsskiftet hadde Veidekke 172 lærlinger. Dette tallet har nå økt til over 220, heter det i pressemeldingen. Økningen skjer primært i Veidekkes hovedfag tømmer og betong, samt asfalt og vei- og anleggsfaget.

Prognoser viser at Norge kan komme til å mangle 90.000 fagarbeidere i 2030. Veidekke har kjørt flere kampanjer for å trekke flere unge til bygg- og anleggsfaget.

– Vi bruker mye tid på skolebesøk for å fortelle om mulighetene innen bygg- og anlegg, og de tre siste årene har vi sett en positiv tendens i søkertallene til bygg- og anleggsteknikk, sier Asle Hermansen, lærlingansvarlig i Veidekke Entreprenør.