Disse Oslo-partiene stemmer oftest nei i byggesaker

OBOS har sett på hvordan de forskjellige partiene stemmer i byggesaker i Oslo. Rødt, Venstre og Krf er de tre partiene som oftest stemmer mot utbygging.

Det skriver OBOS i en pressemelding fredag.

− Dette viser at det er forskjell på partiene når det gjelder boligbygging i Oslo. Vi ser at de store partiene er mest positive til å få flere sårt tiltrengte boliger. Partiet Rødt bekrefter med vedtaket i det siste bystyremøtet at de er den største sinken når det gjelder å få bygget nye boliger, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

OBOS har gått gjennom samtlige reguleringssaker de to siste bystyreperiodene. Opptellingen viser at det fra november 2015 og frem til i juni i år er behandlet 50 reguleringssaker. Dette kunne gitt omtrent 6.240 nye boliger i hovedstaden hvis politikerne hadde sagt ja til alle planene. Resultatet er rundt 6.100.

Dermed har politikerne sagt ja til betydelig flere boliger enn i forrige bystyreperiode, skriver OBOS. Da sa politikerne ja til 10.740 nye boliger i løpet av hele fireårsperioden, hvilket var omtrent 340 færre enn reguleringspotensialet.

Så langt i denne bystyreperioden er det, ifølge OBOS-tallene, Frp som har stemt ja til flest boliger. De andre partiene på venstresiden har stemt ja til flere boliger enn Høyre, Venstre og Krf.

Rødt har stemt nei i 1.654 boligsaker. Venstre og KrF har stemt for 700 færre leiligheter enn det som lå i reguleringsforslagene.

Den vanligste innsigelsen politikerne har hatt til reguleringsplanene de siste par årene er reduksjon i byggehøyde og ønske om større grønne områder rundt boligene, skriver OBOS i pressemeldingen.