Vestaksen og Eiker skal bruke 350 millioner på næringspark

Vestaksen Eiendom og Eiker Holding regner med å bruke 350 millioner kroner på utbyggingen av Aksen Næringspark.

Forrige uke åpnet første bygget på 8.000 kvadratmeter.

I juni 2014 kjøpte eiendomsselskapet Vestaksen Eiendom i Drammen og Eiker Holding restene av Eiker Næringspark i Hokksund, en næringspark som har stått tom etter en storbrann der 140 arbeidsplasser måtte flyttes til andre lokaler med umiddelbar virkning. De tre eierne av Vestaksen; Terje Stykket, Rune Isachsen og Helge Mork, gikk sammen med den tidligere eieren: gründer Svein Rust, om en storstilt utbygging av det som i dag har blitt Aksen Næringspark.

Onsdag i forrige åpnet det første bygget på 8.000 kvadratmeter, et bygg som har en investeringskostnad på 120 millioner kroner.

Storsatsing
Men investorene har større planer enn som så for det tradisjonsrike industriområdet i Hokksund. Det er nemlig konkrete planer om å bygge to nye bygge på til sammen 13.000 kvadratmeter, og investeringene i næringsparken anslås til å komme på over 350 millioner kroner samlet sett. Ferdig utviklet kan Aksen Næringspark gi nærmere 400 arbeidsplasser fordelt på 28.000 kvadratmeter med utleiearealer.

Gründerne med, Terje Stykket i spissen, har nemlig stor tro på Øvre Eiker som vekstområde, noe som selvsagt gleder ordfører Ann Sire Fjerdingstad som stod for selve åpningen i forrige uke.

Nye leietakere på vei
– Dette er en gledens dag for Øvre Eiker. Jeg var her da det brant for fem år siden. Det var et trist syn. I dag, fem år etter, har vi takket være en fremragende jobb med utbyggingen fått gjenåpnet kommunens nyeste storstue for små- og mellomstore bedrifter. Næringsparken har på svært kort tid gjenoppstått som et topp moderne og svært attraktivt lokaliseringsalternativ for regionens næringsliv, sa ordføreren i åpningstalen.
2000 kvadratmeter av lokalene er allerede leid ut til Norsk Bokdistribusjon, og administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Morten Hotvedt, har godt håp om at også resten av bygget er leid ut i løpet av året.

– Vi har flere leietaker på hånden, men det er for tidlig å ut med hvem, sier Hotvedt.