Foto: Trond Joelson

Sporveien Oslo AS blir Sporveien AS

Sporveien Oslo AS endrer navn til Sporveien AS.

Selskapet som blant annet har ansvaret for trikk og T-banetilbudet i Oslo omtales i hverdagstale kun som Sporveien, og navneendringen gjennomføres for å forenkle og tilgjengeliggjøre navnet ytterligere. Endringen skjer med effekt fra 1. september 2017.

- Sporveien har en mer enn 140 år lang historie og allerede i 1875 ble sporveisnavnet introdusert da Kristiania sporveisselskap startet trafikk med hestesporvogn i hovedstaden.Nå heter vi også formelt det folk i hovedstaden og våre ansatte alltid har kalt oss på folkemunne. Målet er at dette vil gjøre det enda enklere å forstå hvem vi er og hva vi leverer, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunn Torgeir Kristiansen.

I 1924 ble konsernet stiftet og gitt navnet Oslo Sporveier AS. Til grunn for dette lå virksomheten i Kristiania sporveisselskap og andre sporveisselskaper i hovedstaden. I 2006 ble det juridiske navnet Oslo Sporveier AS endret til Kollektivtransportproduksjon AS – et navn som i 2013 ble endret til Sporveien Oslo AS.

Sporveiens generalforsamling besluttet 19. april 2017 at navnet skulle endres til Sporveien AS, og det denne beslutningen som nå gjennomføres.