Sven Chr. Ulvatne (t.v.) og Magnus Løseth.

Backe Entreprenør ISO 9001-sertifisert

Samtlige entreprenørselskaper i Backe-konsernet er blitt sertifisert av DNV-GL etter den globale kvalitetsstandarden ISO 9001. 

Samtidig har Backe ansatt en av landets ledende Lean-spesialister for å sikre ytterligere prosessforbedringer i tiden som kommer.

– Backe har vært assosiert med kvalitet i over 70 år, og slik skal det være i minst 70 år til. Kvalitet skal også prege arbeidet med selskapets byggeprosesser, som er hovedtema når Backe samler over 200 ledere og prosjektledere i Trysil til den årlige Backe-konferansen denne uken, sier Sven Christian Ulvatne, administrerende direktør i Backe Entreprenør.

Magnus Løseth, direktør for kvalitet og miljø i AS Backe, understreker at Backe-selskapene har arbeidet systematisk med kvalitetsforbedringer i mange år, og at innsatsen for å oppnå ISO-sertifiseringen derfor var relativt beskjeden.

– ISO 9001-sertifisieringen er først og fremst en viktig bekreftelse på at kvalitetssystemet vårt er solid. Samtidig har vi lært mye i prosessen. Vi tror sertifikatet vil bidra til å forsterke inntrykket av Backe som en seriøs og profesjonell aktør i byggebransjen, sier Løseth.

Backe har nylig ansatt Jonas Wilson, tidligere partner i Lean Communications, til å lede arbeidet med kontinuerlig forbedring av både administrative prosesser og byggeprosesser.

Backe vurderer nå mulighetene for videre sertifisering av sine styringssystemer, blant annet etter miljøledelsesstandarden ISO 14001.