Baneservice samlet en rekke av sine ansatte for å markere at det nå har gått ett år uten fraværsskader i selskapet.Adm. dir. Ingvild Storås og styreleder Thor Svegården i Baneservice er godt fornøyde med en H-verdi på 0.HMS-sjef Egil Skalle i Baneservice fikk det første kakestykket under HMS-markeringen på Nyland.Adm. dir. Ingvild Storås.

Baneservice markerte ett år uten fraværsskader

Baneservice samlet en rekke av sine ansatte for å markere at det nå har gått ett år uten fraværsskader i selskapet.

– Denne milepælen passerte vi i starten av august i år – og når vi har hatt et år uten skader med fravær mener vi det er på sin plass å markere dette sammen med de ansatte, sier en fornøyd Ingvild Storås, adm. dir. i Baneservice AS til Byggeindustrien.

Hun understreker at dette er et resultat av målrettet jobbing over lang tid, og at dette arbeidet er gjort i tett dialog med de ansatte.

– Vi er stolte over å ha en H-verdi på 0 med tanke på kompleksiteten og risikobildet det er å jobbe innen jernbanesektoren. Arbeid innen denne delen av bransjen innebærer blant annet mye intensivt arbeid på nattestid – der også mange fagdisipliner er involvert. Det gjør at risikoen for at ting kan skje absolutt er til stede, og derfor er vi ekstra godt fornøyde med at vi har nådd målet vårt om ingen fraværsskader. Det viser at de ansatte tar vare på hverandre. Nå går vi mot neste mål, som er et helt kalenderår uten skader, legger Storås til.

Totalt er det rundt 300 ansatte i Baneservice i Norge, der 260 arbeider ute i driften.

Storås skryter av innsatsen som er lagt ned av hele organisasjonen, og trekker spesielt frem HMS-sjef Egil Skalle.

– Han har gjort en meget god jobb, skryter Storås.

Markeringen fant sted på lokasjonen ved Nyland stasjon i Oslo onsdag ettermiddag, men ble også markert en rekke ulike steder i landet.

Med på markeringen i Oslo var også styret i selskapet, hvor blant Harald V. Nikolaisen sitter. Nikolaisen har gjennom en årrekke stått frem i HMS-arbeidet i næringen, blant annet som Statsbygg-sjef, men også som tidligere leder av HMS-charteret.

– Baneservice har jobbet meget bra med det forebyggende sikkerhetsarbeidet. De har fått på plass gode rutiner og ikke minst gode løsninger ute i driften - spesielt innen avdekking og rapportering av uønskede hendelser, sier Nikolaisen.

Også styreleder Thor Svegården er godt fornøyd med innsatsen som er lagt ned av de ansatte i selskapet.

– Vi er godt fornøyd med utviklingen rundt HMS-arbeidet i virksomheten, sier han.