Vegvesenet og Mesta starter arbeidet på åtte år lang kontrakt

Statens vegvesen og Mesta har denne uken oppstart på en ny, større og mer krevende vedlikeholdskontrakt. 

Oppstart av den 440 millioner kroner store kontrakten mellom Vegvesenet og Mesta markeres på Ås i Tønsberg, fredag 1. september, heter det i en pressemelding fra Vegvesenet.

Vegvesenet, fylkeskommunen og entreprenørbransjen har samarbeidet i et pilot-prosjekt om forbedret innhold i entreprenørkontraktene for drift og vedlikehold av Vestfold-veiene. Forbedringene dreier seg, ifølge pressemeldingen, både om kvalitet, miljø, kompetanse og mer moderne materiell.

Kvalitetskravene skal være skjerpet, og kontraktens lengde er økt fra fem til åtte år. I tillegg er det geografiske området utvidet. I Vestfold betyr det at man går fra tre til to driftsområder. Vestfold øst, som starter opp nå, dekker hele fylket på østsiden av E18, og Vestfold vest lyses ut om ett år når dagens kontrakter utløper, heter det i meldingen fra Vegvesenet.

De skjerpede kvalitetskravene i kontrakten resulterte i at det kun var Mesta, ut av tre tilbydere, som innfridde på alle punkter. Kontraktsummen for de åtte årene er på 440,7 millioner kroner.

For å ivareta fagkompetansen stilles det nå krav til entreprenørene om lærlingeplasser og at fem prosent av arbeidet skal utføres av lærlinger.