Jessheim Panorama

De to anleggslederne Håvar Dal og Jonny Ilbråten (til høyre) kan med rette si seg fornøyd med prosjektet.

I Jessheim sentrum har Jessheim Panorama AS satt opp et tiltalende boligkompleks med høy standard, og et garasje-anlegg som overgår de fleste.

Fakta

Sted: Jessheim

Prosjekttype: Leiligheter og delvis næringsbygg

Byggherre: Jessheim Panorama AS

Byggeledelse: Jessheim byutvikling

Totalentreprenør: Ø.M. Fjeld

Kontraktssum eks.mva.: 294 millioner kroner

Arkitekt og Universell utforming: ØKAW

LARK: Grindaker

Rådgivere: RIBr: Brannsafe | RIG: Multiconsult | RIB: Pentacon | RiByFy: Rambøll

Underentreprenører og leverandører: Elektro: Gardermoen Elektro | Rørlegger: Bravida | Ventilasjon: Energima | Bade-romskabiner: Trivselsbo Bad | Fliser: Fagflis Kløfta | Heis: Kone | Grunnentreprenør: Nordby Maskin | Prefab: Con-Form | Kjøkken og garderober: Studio Sigdal Lørenskog | Stillas: Oslo Stillasutleie | Blikkenslager: Edvind Hansen | Brannbeskyttelse | FireSafe | Tak: Icopal | Glass/fasade: Glass Team | Fjernvarme: Pemco Energi | Avfallsanlegg: Envac Norge | Vinduer: Gilje | Innerdører: Swedoor | Parkett: ParkettPartner | Ferdigbetong: Unicon

Prosjektet består av totalt fire blokker, der to av dem har syv etasjer (Trondheimsvegen 100 og 102), mens Trondheimsvegen 98 har seks etasjer. I Trondheimsvegen 98 og 100 er det dessuten næringslokaler. Trondheimsvegen 98 består av to enheter, der vestblokka har fem etasjer.

Ullensaker-byen har hatt en eksplosiv bolig- og næringsutvikling de siste 10-15 årene, og fortettingen av boligmasse har forandret store deler av bybildet på Jessheim. Likevel har byen klart å beholde det lune særpreget sitt i hovedgaten, som ligger et steinkast unna Jessheim Panorama. Distriktets største kjøpesenter og Ullensaker Kulturhus likeså. Og bare fem minutters gange unna, ligger jernbanestasjonen med buss- og togforbindelse til Lillestrøm og Oslo, Gardermoen og nordover mot Eidsvoll.

– Supre grunnforhold

Det er lokalt forankrede Ø.M. Fjeld AS som har hatt totalentreprisen for boligkomplekset. I oktober 2015 startet selskapet med å rive gamle hus på tomta, og byggearbeidet tok til en måneds tid senere. Anleggsleder Jonny Ilbråten forteller om en problemfri start på arbeidet.

– Det er supre grunnforhold her med utelukkende sand. Byggene er punkt- og stripefundamentert. Men byggeplassen har vært trang fordi den ligger tett inntil Trondheimsvegen som har masse trafikk. Dette har medført logistikkutfordringer, sier Ilbråten til Byggeindustrien.

112 leiligheter

Jessheim Panorama består av 112 moderne leiligheter med god/høy standard, der samtlige leiligheter med unntak av toromsleilighetene har to bad med dusj. Alle leilighetene har vannbåren fjernvarme i alle gulv, som har lys enstavsparkett. Kjøkkeninnredningen fra Sigdal har dempede skapdører, og de to baderommene har flislagte gulv og vegger. Flere fargevalg er inkludert i prisen. For øvrig leveres leilighetene med malte vegger, og interiørene er lyse. Baderomskabinene er levert av Trivselsbo Bad. Hver leilighet har egen energimåler for strømforbruk, varme og forbruksvann. Trappeoppgangene har Terrasso overflater.

Flott garasjeanlegg

– Råbyggene er prefabrikkert betong og plattendekker. Ytterveggene består av bindingsverk med pussystem og panel med innslag av sinusplater, sier Ilbråten.

Leilighetene har tiltalende og praktiske planløsninger, og romfølelsen blir spesielt god på grunn av en takhøyde på nærmere 2,6 meter, og med brede vinduer som er 2,4 meter i høyden. Store skyvedører fører ut mot terrasse og balkong som vender mot vest eller sør. Mange av leilighetene over bakkeplan har storslått utsikt. De fleste leilighetene har balkonger på mellom 15 og 20 kvadratmeter, mens noen få av boenhetene har balkong på gedigne 150 kvadratmeter. Leilighetene i første etasje har en uteplass tilsvarende normal balkongstørrelse.

Det er etablert et stort sørvestvendt felles hageanlegg i to nivåer. I tillegg får alle beboerne tilgang til en flott takterrasse tilsvarende syvende etasje i Trondheimsvegen 98. Prosjektet ligger på det høyeste punktet i Jessheim Sentrum.

– Alle har mulighet til å kjøpe garasjeplass, og noen har sikret seg både to og tre plasser. Vi synes at garasjeanlegget er sjeldent flott, sier Håvar Dal, også han anleggsleder i Ø.M. Fjeld AS.

Solid arkitektarbeid

Det er ØKAW AS Arkitekter MNAL som har stått for utformingene av det lekre leilighetsprosjektet, som til tross for syv etasjer på det høyeste ikke fremstår som ruvende. I hvert av de fire boligbyggene er det etablert egne innganger på terreng, med trapp- og heisforbindelse til alle nivåer i byggene. Hver oppgang består av 12-16 leiligheter, som varierer fra to til fem rom. Med unntak av toromsleilighetene, er alle leilighet-ene gjennomgående.

– Fra Trondheimsvegen 98 leder en bred rampe til det underjordiske garasjeanlegget som har plass til cirka 120 biler over to plan. Nedkjøringen er overdekket og skjermer dermed hageområdet for trafikkstøy og eksos. Hvert bygg får egen sykkelparkering på terreng nær inngang. I tillegg etableres det et eget rom for sykler rett inn fra fortauet mot Trondheimsvegen, sier Dal.

Skjermet hageanlegg

Hageanlegget på vestsiden av boligkomplekset er stort, skjermet og lett tilgjengelig. Hagen fordeler seg på et øvre og nedre nivå, og har fått navnene Sørhagen og Nordhagen. Hageplanene har en fri og ledig formgiving med retninger og linjer som danner fine kontraster til de omkringliggende bygningskroppene.

– Hagerommene skal fremstå som frodige med gressplen, stauder, buskfelt med mindre trær og klatre- og slyngplanter. Løsningen bidrar til en gunstig sonedeling som ivaretar de forskjellige beboer-gruppenes behov. Området er delt inn i gangsoner, oppholdssoner og lekesoner, sier Ilbråten.

Artikulert hovedform

De tre byggene mot Trondheimsvegen er ifølge arkitektselskapet gitt en stram og artikulert hovedform. Avtrappinger, karnapper, utskytende balkonger og vindusbånd gir byggene spenning og variasjon i uttrykket. De to øverste etasjene mot Trondheimsvegen er tilbaketrukket, men har karnapper som bryter den langsgående hovedgesimsen. Mot hagesiden vil de romslige terrassene prege fasadeuttrykket, mens det nivådelte hageanlegget vil danne en interessant kontrast til bygningskroppene. I utformingen av anlegget er det lagt vekt på byggenes skulpturelle form, som understrekes av en enkel og ren materialpalett, og tydelige kontraster mellom flater og åpninger, ifølge arkitekten.

– Dette har blitt et flott prosjekt som vi er stolte av. Nesten alle leilighetene ble solgt før ferdigstillelse. Vi synes at vi har levert høy og solid standard, sier Håvar Dal og Jonny Ilbråten samstemt.


Flere prosjekter