Wabo Dahl

Fysioterapeut Paul Kovsand fryder seg over de fine fasilitetene han og kollegene i Fosen Terapeutiske Senter AS nå kan tilby sine kunder.Prosjektleder Tormod Rødsjø fronter gjerne den nye blokka i hjertet av Botngård.

Kommunesenteret Botngård i Bjugn har fått sin aller første blokk – en fire etasjes bygning som inneholder både boliger og næringslokaler.

Fakta

Sted: Botngård i Bjugn

Prosjekttype: Leilighets- og næringsbygg

Totalt gulvareal: 1.700 kvadratmeter

Byggherre: Wabo Dahl

Hovedentreprenør: Rædergård Entreprenør

Kontraktssum: 40 millioner kroner eks. mva.

Arkitekt: tegn_3

Prosjektering: ÅF Engineering

Underentreprenører/underleverandører: Grunnarbeider: Gustav Melum l Pelearbeider: Fundamentering l Gulvstøping: ID Gulv l Isolering: Isoenergi Fosen l Byggevareleverandør: Byggvaren Bjugn / Optimera l Malerarbeider: Gulv- og malerservice Fosen l Elektroarbeider: Elpro l Rørarbeider, kjøkken og bad fra Sigdal: Sverre Pettersen l Ventilasjonsarbeider: Fosen Ventilasjon l Prefabrikkert betong og stål: Spenncon l Veggelementer i tre: Rædergård Entreprenør l Anleggsgartner: Bos Anleggsgartner l Lås og beslag: Beslag Consult l Innerdører og branntetting: Firesafe l Glass og alu: Fosen Glass l Blikkenslager: Jensen Blikk l Systeminnredning: Modulvegger l Taktekking: Norgestak l Vinduer: Norgesvinduet l Heis: Heisplan

Før september er omme skal samtlige ti leiligheter og alt næringsareal være solgt eller utleid.

Det skal komme fire blokker til på nabotomtene til den som allerede er oppe og for en stor del tatt i bruk. Også i de neste utbyggingstrinn blir det en blanding av bolig og næring. Siktemålet er 50 blokkleiligheter totalt i de fem blokkene som planlegges oppført i løpet av fem-seks år.

Ørlandbaserte Rædergård Entreprenør AS er både byggherre og hovedentreprenør for den aktuelle boligtilveksten i hjertet av nabokommunen.

Navn etter tomteeiere

Byggherrerollen spilles for anledningen av Wabo Dahl AS, et datterselskap av Rædergård Entreprenør. Prosjektnavnet Wabo Dahl skriver seg fra tidligere eiere av tomteområdet. Den første blokka har adresse Sentrumsveien 10.

Allerede under planleggingen av blokkprosjektet i Botngård hadde Tormod Rødsjø en lederrolle i prosjekteringen. Det siste drøye året har 35-åringen ledet selve byggeprosjektet.

Forsvarsbygg leier

Byggestart fant sted i juni 2016. 14 måneder senere kan Rødsjø slå fast at byggingen har gått etter planen, også tidsmessig. Han er dessuten fornøyd med at ni av de ti leiligheter i den så godt som ferdige blokka, er solgt eller utleid. Det er Forsvarsbygg som har fått leieavtale på et par av Wabo Dahl-leilighetene.

I tredje og fjerde etasje er det i alt åtte leiligheter, fire i hver. Den største i hver etasje er på 100 kvadratmeter, de andre seks enhetene i de øvre etasjene er på 63 kvadratmeter. I første etasje finnes de to minste leilighetene, som er 42 kvadratmeter store.

Fire bedrifter inne

Hele andre etasje og deler av første har lokale bedrifter lagt beslag på. Fosen Terapeutiske Senter har fått seg rommelige, lyse og trivelige lokaler i første etasje. I andre har tre virksomheter funnet seg større og ikke minst mer tidsmessige lokaler enn de hadde før: OEM Aquaservice AS (Odd Einar Grøntvedt), Tannlege Erlend Olden AS og Advokatfirmaet Helberg AS.

Rædergård Entreprenør har hovedkontor på Brekstad og avdelingskontorer i Botngård og Åfjord. Botngård-kontoret er nær nabo med de aktuelle blokk-tomtene. Trond Rædergård (58) er hovedaksjonær, daglig leder og styreleder i bedriften han grunnla for 30 år siden.

Egne veggelementer

Til hovedbedriften på Brekstad hører også en elementavdeling, som produserer vegger. Denne har levert veggelementer til blokka i Botngård, bestående av reisverk i tre med superwood kledning (impregnert gran). Forøvrig er nybygget oppført med stål og hulldekker. Samlet gulvareal i bygningen er 1.700 kvadratmeter.

I fjor omsatte Rædergård Entreprenør AS for 146,5 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på tre millioner kroner. Bedriften har i dag rundt 90 ansatte. Fire ganger er Ørland-entreprenøren kåret til gasellebedrift av Dagens Næringsliv.


Flere prosjekter