Distriktssjef Henning Simonsen i NCC Infrastructure og ordfører Marie Bruarøy i Os kommune er klare for å starte opp arbeidet med kommunens nye avløpsrenseanlegg.

NCC skal bygge nytt renseanlegg i Os

NCC Norge er tildelt kontrakt på bygging av nytt avløpsrenseanlegg for Os kommune i Hordaland. Prosjektet har en verdi på rundt 125 millioner kroner og med to års byggetid.

Kommunens nye hovedrenseanlegg (OHARA) skal bygges i fjell, og prosjektet omfatter bygningsmessige arbeider og vannsikring for renseanlegget i fjellhall og tunneller, VA-ledning i tunneller, ferdigstilling av kjørebaner i tunneller og ferdistilling av veier og plasser inkl VA-anlegg i dagen. Kontrakten omfatter også tekniske fag med VVS og ventilasjon.

– Dette er et betydelig prosjekt for å oss, og som vi er svært fornøyd med å kunne gå i gang med. Vi avslutter i disse dager tilsvarende arbeider ved Flesland renseanlegg for Bergen Kommune, og får nå anledning til og flytte mannskap og kompetanse videre til Os, sier distriktssjef Henning Simonsen i NCC Infrastructure.

Prosjektet vil sysselsette rundt 40 NCC-ansatte samt 10 – 20 underentreprenører, og starter opp 1. september, sier Simonsen.

NCC Norge vant tildelingskonkurransen mot Veidekke Entreprenør og Peab Anlegg etter en samlet vurdering av kompetanse og pris.