Prosjektdirektør Follobanen

Bane NORer et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

Bane NORs formål er å sørge for tilgjengelig jernbaneinfrastruktur, effektive og brukervennlige tjenester, inkludert knutepunkts- og godsterminalutvikling. Foretaket har ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet, trafikkstyring, og forvaltning og drift av jernbaneeiendom. Bane NOR har det operative koordineringsansvaret for sikkerhetsarbeidet og operativt ansvar for samordning av beredskap og krisehåndtering. Bane NOR har om lag 4 500 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

FirmaBane NOR
FylkeOslo
Søknadsfrist10.09.2017

Follobaneprosjektet er det største samferdselsprosjektet i Norge. Det bygges 22 kilometer dobbeltspor, inkludert Norges lengste jernbanetunnel mellom Oslo S og Ski. Prosjektet vil gi en ny hverdag for reisende med et mer forutsigbart togtilbud og opp mot halvert reisetid i tillegg til økt kapasitet for godstog. Follobaneprosjektet omfatter også betydelige utbedringer og konstruksjoner ved Oslo S, nødvendig omlegging av spor til Østfoldbanen, samt bygging av nytt moderne kollektivknutepunkt i Ski. Den nye jernbanelinjen er ferdig i slutten av 2021 og skal kunne kombineres med en fremtidig høyhastighetslinje til Europa.

Arbeidsoppgaver

Prosjektdirektøren skal lede Follobaneprosjektet som har et samlet budsjett på NOK 25,7 mrd. Du skal motivere og sørge for at teamet på 200 dyktige medarbeidere, leverandører og samarbeidspartnere leverer prosjektet på tid, kost og til riktig kvalitet. Prosjektet har fem delprosjekter og en kompetent stab.

Kvalifikasjoner

Den rette kandidaten har solid ledererfaring, høyere relevant utdanning og betydelig erfaring fra prosjektledelse og fra byggherreorganisasjoner.

Stillingen rapporter til Direktør Utbygging og deltar i ledergruppen.

Eventuelle spørsmål om stillingen kan rettes til Visindi AS ved Jenny Homme tlf. 916 56 102, Renate Karlsnes Skilnand tlf. 930 50 038 eller konserndirektør Helga Nes, tlf. 918 06 154.

Søknad med CV sendes snarest via www.banenor.no.

Utdanning

  • Administrasjon og ledelse
  • Bygg og anlegg
  • Høyskole / Universitet
  • Ingeniørfag
  • Maritime- / Offshorefag
  • Maskin / Konstruksjon
  • Tekniske fag

Språk

  • Engelsk
  • Norsk

Søk stilling

Vis flere stillinger: