Adm. dir. Kari Sandberg i EBA.Jan Myhre, prosjektdirektør Digibygg/Statsbygg.Dominic Thasarathar, Autodesk.Per-Erik Astrand, Autodesk.Tore Møller, adm. dir. i Ischebeck Nordic.Magnus Nilsen, Ischebeck Nordic.Geir Hjerpåsen, Head of BIM i BetonmastHæhre (t.v.) og Tom Paulsen, VDC-ansvarlig Veidekke Anlegg.Lars Chr. Fredenlund, CoBuilder.

- Vi må digitalisere sammen

Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) inviterte tirsdag inn til seminar rundt mulighetene for å bygge smartere gjennom digitale arbeidsprosesser. Mange fulgte seminaret i NHO-bygget og gjennom live-sendingen på nettet.

- Det å bidra til at entreprenørene kan være med å utvikle næringen gjennom digitalisering og industrialisering er veldig viktig for oss. Vi skal legge til rette for at våre medlemmer skal bidra til å heve kompetansen, skape arenaer for innovasjon og kunnskap, samt spre informasjon om det som skjer og derigjennom bidra til en positiv utvikling innen digitaliseringsarbeidet. En rekke aktører er allerede meget dyktige på dette feltet, men vi ser også at flere er kommet for å lære, og det er positivt. Digitalisering er et område hvor vi må dele, sier en fornøyd Kari Sandberg, adm. dir. i EBA, i etterkant av seminaret som var gitt navnet «Hvorfor digitalisere byggeprosessen?».

Hun mener entreprenørbransjen har tatt lange skritt i digitaliseringsarbeidet den senere tiden.

- Jeg tror at bransjen langt på vei er klar til å møte fremtiden – ikke minst nå som vi i stadig større grad ser at oppdragsgiverne er klare til å sette enda større krav til oss. I det videre digitaliseringsarbeidet er det viktig å skape gode felles arenaer for lærling og utvikling. Så langt har vi vært flinke hver for oss, men ikke så flinke til å digitalisere sammen, og nettopp dette blir noe av det viktigste vi må jobbe med fremover, legger Sandberg til.

Digibygg-sjef Jan Myhre i Statsbygg pekte også på den samme utfordringen.

- Det er viktig at vi klarer å gjennomføre dette arbeidet sammen, og for oss er det ikke minst viktig å ha med entreprenørene, uttalte Myhre fra talerstolen på konferansen. Statsbygg har flere digitale utviklingsprosesser på gang, og da spesielt gjennom konseptet Digibygg, som er opprettet som en egen stab ved siden av Statsbygg ordinære organisasjonsmodell – og kan dermed jobbe relativt fritt i sitt digitaliseringsarbeid i organisasjonen.

På seminaret fikk vi man blant annet høre flere innlegg rundt digital strategi for BA-næringen og smart bygging gjennom digitale arbeidsprosesser. Ikke minst fikk mange en glimt inn av hva fremtiden kan bringe av Dominic Thasarathar fra Autodesk.

Se hele seminaret i opptak her