Medaljen til Terje F. Rønning ble delt ut på Nordisk Betongforbunds Forsknings symposium (XXIII) sin bankett tirsdag 22. august i Aalborg i Danmark. Foto: Morten Bjerke

Terje F. Rønning er tildelt Nordisk Betongforbunds Medalje 2017

Terje F. Rønning fra Heidelberg Cement Norway AS er tildelt Nordisk Betongforbunds Medalje 2017 for sin innsats for betongbransjen. 

 Medaljen ble delt ut på Nordisk Betongforbunds Forsknings symposium (XXIII) sin bankett tirsdag 22. august i Aalborg i Danmark.

Medaljen deles ut hvert tredje år til en person som over tid har gjort en særskilt stor innsats for betongteknikkens vitenskapelige eller praktiske utvikling i Norden. Det er styret i Nordisk Betongforbund som tildeler medaljen.

Medaljen er tidligere tildelt tre nordmenn, Steinar Helland i 2014, Ivar Holand i 1999 og Bjørn Vik i 1989.

Her er juryens begrunnelse for tildelingen:
"Terje Rønning har vært en betydelig bidragsyter til en rekke nordiske sement- og betongaktiviteter gjennom de siste 20 årene. Han har vært en viktig kraft i utviklingen av sement og bindemidler, og er en av Nordens fremste eksperter på frostmotstand og alkalireaksjoner. 

Han har vært aktiv i miljøaktiviteter som er av fundamental betydning for næringen. Han har jobbet lenge og hardt for å fremme interesser og utvikling av sement og betong innenfor byggebransjen. 

Siden 2001 har han hatt flere lederstillinger i betydelige og anerkjente europeiske og nordiske bransjeorganisasjoner, komiteer og foreninger. Han har også vært nasjonaldelegat til ulike CEN, RILEM og andre komiteer om sement- og betongreglement og standarder. 

Terje Rønnings bidrag til FoU, innovasjon, strategi og utvikling av store betongprosjekter (for eksempel COIN - The Concrete Innovation Center) kan ikke undervurderes. Han er kjent for å ta en aktiv stilling og en balansert rolle i forumene der han er representert. Han har en bred visjon og en dyp kunnskapsplattform, med et sjeldent makroperspektiv knyttet til bruken av betong i fremtidens bygg og anleggskonstruksjoner. Hans omfattende nettverk i den europeiske sement- og betongbransjen er en stor fordel for den nordiske byggebransjen, og dette har uten tvil bidratt til at denne regionen har betydelig kunnskap innen betong.

Terje Rønning har vært:

• En av de viktigste bidragsyterne i NCF fra 2002 og er det fortsatt.

• Medlem av RCNCF siden 2002 og styrelder (i perioder).

• Medlem av NCFs styre i 2008 og 2009 og styreleder i 2010 og 2011.

• Redaktør for NCR-utgivelser i 2016.

Nordic Concrete Federation Medal 2017 er gitt til Terje F. Rønning, Norge."